3 maart 2020

Sirjon gaat trainingen verzorgen in Moldavië

Kom over en help en Zorggroep Sirjon gaan dit jaar samenwerken ten bate van een project voor ouderen en voor mensen met een handicap in Moldavië.

Zorggroep Sirjon, waar Elim en Maranatha (ouderenzorg) en Siloah (gehandicaptenzorg) onderdeel van uitmaken, heeft veel kennis en deskundigheid in de zorg voor ouderen en mensen met een beperking. Door het geven van trainingen aan twee partnerorganisaties van Kom over en help in Moldavië wil Sirjon deze kennis delen onder het motto ‘Delen door liefde over de landsgrens’. Sirjon verwacht ook veel te leren. “We denken te leren van mensen die zich onder moeilijke omstandigheden inzetten om kwetsbare kinderen met een verstandelijke beperking en ouderen toch zorg en begeleiding te bieden. Vaak bij een open Bijbel”, aldus Gerda de Pater, Raad van Bestuur van Sirjon.

Tijdens de inspiratiedag voor medewerkers van Sirjon is de start gegeven voor dit zogenaamde goededoelenproject. Het echtpaar Petru en Antonina Chirica uit Moldavië vertelde over hun roeping om hulp te geven aan kinderen met een beperking.