Navigatie overslaan MENU

Kleding inleveren

Lever je gebruikte kleding bij ons in! Zo draag je bij aan de hulp aan mensen die leven in armoede én krijgt je kleding een goede bestemming. Lever je tweedehands kleding in bij een van onze inzamelpunten en geef daarmee je medemens in Oost-Europa een nieuwe kans!

Tweedehands geeft anderen een nieuwe kans

Met gedoneerde kleding ondersteunt Kom over en help diverse projecten in Oost-Europa. Met de opbrengst van een volle kledingcontainer kunnen tien kinderen een jaar lang naar een dagopvangcentrum. Of kan een ondernemer een lening krijgen om een klein (agrarisch) bedrijfje te starten. Ook krijgt hij of zij ondersteuning bij het ontwikkelen van kennis en vaardigheden.

Zo draagt de kledinginzameling dus heel concreet bij aan het helpen van mensen in kwetsbare omstandigheden. Help je mee om ‘het kwik’ in de thermometer verder te laten stijgen?

Waar gaat jouw gedoneerde kleding naartoe?

De gedoneerde kleding gaat naar een sorteercentrum in Nederland. Dit sorteercentrum zorgt voor 100% textiel recycling. De ingezamelde kleding wordt gesorteerd en geschikt gemaakt voor wereldwijde export. Mensen die niet veel te besteden hebben en in armoede leven, kunnen op deze manier toch zelf hun garderobe samenstellen. “Voor een klein bedrag kan ik nu zelf mijn kleding uitzoeken.” Zo draagt jouw gebruikte kleding bij aan het vergroten van de zelfredzaamheid van mensen. En het is nog duurzaam ook, omdat jouw kleding of jouw schoenen worden hergebruikt.

Meer weten over de mogelijkheden?

Welke kleding mag er ingeleverd worden?
In dit schema zie je in een oogopslag welke kleding geschikt is.
Wel inleveren
  • draagbare kledingDraagbare kleding
  • schoenen sokkenSchoenen en sokken
  • tassen riemenTassen en riemen
  • huishoudtextielHuishoudtextiel
  • beddengoedBeddengoed lakens, dekens en spreien
  • sjaals mutsen handschoenenSjaals, hoeden, mutsen, petten, handschoenen en knuffels
Niet inleveren
  • afvalAfval
  • vuile kledingVuile kleding
  • andere goederenGoederen anders dan genoemd bij 'wel inleveren'

Draag een steentje bij

Vind jij het ook belangrijk om met gebruikte kleding anderen een nieuwe kans te geven? Een stukje armoede te doorbreken? En heb je ruimte over in je schuur of huis om inzamelpunt van tweedehands kleding te worden? Draag dan op die manier jouw steentje bij aan een goed doel; het werk van Kom over en help in de landen waar we werken.

Meest gestelde vragen over kledinginzameling

Heel erg bedankt!

Dat willen we tegen jou zeggen als jij je kleding doneert. Je maakt hiermee een groot verschil in het leven van mensen! Help je mee om ‘het kwik’ in de thermometer verder te laten stijgen? Zo kunnen we nóg meer mensen helpen!

Doel: € 100.000,-
Al € 31.778 gehaald!