Navigatie overslaan MENU

Kleding inleveren

Lever je gebruikte kleding bij ons in! Zo draag je bij aan de hulp aan mensen die leven in armoede én krijgt je kleding een goede bestemming. Lever je tweedehands kleding in bij een van onze inzamelpunten en geef daarmee je medemens in Oost-Europa een nieuwe kans!

Meer weten over de mogelijkheden?

Tweedehands geeft anderen een kans

De gedoneerde kleding verkopen wij en de opbrengst hiervan gaat naar de diverse projecten van Kom over en help. Zo draagt de kledinginzameling dus heel concreet bij aan het helpen van mensen in kwetsbare omstandigheden, levend in armoede. Met de opbrengst van een volle vracht tweedehands kleding kunnen we bijvoorbeeld zo’n 200 gezinnen in Oekraïne helpen. Help je mee om ‘het kwik’ in de thermometer verder te laten stijgen?

Kleding doneren voor goed doel

De gedoneerde kleding gaat vervolgens naar het buitenland, onder andere naar Oost-Europa. Daar komt de kleding terecht in tweedehandskledingwinkels. Mensen die niet veel te besteden hebben en in armoede leven kunnen op deze manier toch zelf hun garderobe samenstellen. “Voor een klein bedrag kan ik nu zelf mijn kleding uitzoeken.” Zo draagt jouw gebruikte kleding bij aan het vergroten van de zelfredzaamheid van mensen. En het is nog duurzaam ook, omdat jouw kleding of jouw schoenen worden hergebruikt.

Draag een steentje bij

Vind jij het ook belangrijk om met gebruikte kleding anderen een nieuwe kans te geven? Een stukje armoede te doorbreken? En heb je ruimte over in je schuur of huis om inzamelpunt van tweedehands kleding te worden? Draag dan op die manier jouw steentje bij aan een goed doel; het werk van Kom over en help in de landen waar we werken.