Navigatie overslaan MENU

Kleding inleveren

Lever je kleding bij ons in! Zo draag je bij aan de hulp aan mensen in kwetsbare omstandigheden én krijgt je kleding een goede bestemming.  Lever ze in bij een van onze inzamelpunten en geef je kleding een tweede kans!

Kaart centreren

Vanwege het coronavirus is het op dit moment niet mogelijk om kleding in te leveren bij onze inzamelpunten.

Meer weten over de mogelijkheden?

Hulp voor kwetsbare mensen

De ingezamelde kleding verkopen wij en de opbrengst gaat naar de projecten van Kom over en help. Zo draagt de kledinginzameling dus heel concreet bij aan het helpen van mensen in kwetsbare omstandigheden. Met de opbrengst van een volle vracht kunnen we bijvoorbeeld zo’n 200 gezinnen in Oekraïne helpen. Help je mee om ‘het kwik’ in de thermometer verder te laten stijgen?

Goede bestemming voor je kleding

De ingezamelde kleding gaat vervolgens naar het buitenland, onder andere naar Oost-Europa. Daar komt de kleding terecht in tweedehandskledingwinkels. Mensen die niet veel te besteden hebben, kunnen op deze manier toch zelf hun garderobe samenstellen. “Voor een klein bedrag kan ik nu zelf mijn kleding uitzoeken.” Zo draagt jouw ‘oude’ kleding bij aan het vergroten van de zelfredzaamheid van mensen. En het is nog duurzaam ook, omdat jouw jurk, broek, trui of shirt wordt hergebruikt.

Draag een steentje bij

Vind jij het ook de moeite waard om kleding een tweede leven te geven? En heb je ruimte over in je schuur of huis om inzamelpunt te worden? Draag dan op die manier je steentje bij aan het werk van Kom over en help.