Navigatie overslaan MENU

Rehabilitatiecentrum voor mensen met een verslaving

Direct doneren

Helaas zoeken ook in Oekraïne veel mensen een oplossing voor hun problemen in alcohol en drugs. In de stad Zjitomir word je dagelijks geconfronteerd met deze problematiek en de nood van de verslaafden.

Zij worden nog steeds beschouwd als het uitschot van de samenleving en ontvangen weinig tot geen liefde. Ze hebben zelf niet voldoende kracht om van de verslaving af te komen.

In rehabilitatiecentrum Het Anker worden mensen met verschillende soorten verslavingen geholpen. Er wordt hen een thuis geboden, waar zij tot rust kunnen komen. Ook wordt hen verteld over de grote helper, Jezus Christus.

In het hulpverleningsprogramma kicken bewoners lichamelijk af en wennen zijn aan hun nieuwe omgeving. Vervolgens wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld en krijgen ze diverse vormen van werktherapie aangeboden. Daarna worden de bewoners begeleid naar een zelfstandig en onafhankelijk leven in de maatschappij.

Een onderdeel van het programma is dat bewoners meehelpen bij de soepbus. Tweemaal per week krijgen ouderen soep en brood.

Bekijk al onze projecten op de interactieve kaart