Navigatie overslaan MENU

Werken aan morgen

Direct doneren

Met de campagne ‘Werken aan morgen’ willen wij de zelfredzaamheid van onze kwetsbare naasten vergroten. Zo verstrekken we microkredieten, zodat mensen in staat zijn een eigen bedrijfje op te bouwen. Ook geven we trainingen over financieel beheer of over businessplannen aan startende ondernemers. Daarnaast bieden we vakopleidingen aan om iemands kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Vakbekwame bouwvakker Adriatik: “Ik heb een diploma én een baan!”

Zijn bruine ogen stralen gedrevenheid en passie uit. Met zijn ‘twee rechterhanden’ realiseert hij op een vakbekwame manier uiteenlopende bouwwerkzaamheden voor zijn opdrachtgevers. Voor Adriatik uit Albanië is een droom in vervulling gegaan: hij heeft een baan! En dat niet alleen: “Vanwege de grote werkloosheid dacht ik erover om werk in het buitenland te zoeken. Dan moest ik mijn vrouw en twee kinderen hier achterlaten. Een afschuwelijk vooruitzicht!”

Meer lezen Direct doneren

Bouw mee aan de toekomst van mensen in kwetsbare omstandigheden!

Monda, dankbare boerin in hart en nieren

5.00 uur… voor de 46-jarige Monda uit Elbasan, Albanië, breekt de dag aan. Als boerin start ze haar werk door de dieren te voeren om vervolgens de groentekas na te lopen. Monda is naast boerin ook echtgenoot en moeder van drie kinderen. Alsof dat nog niet genoeg is: de zorg voor haar 85-jarige schoonmoeder vult de laatste gaten in haar strakke planning. “Mijn schoonmoeder woont bij ons in. We leven in goede harmonie met elkaar en de moeilijkheden die we ervaren, overwinnen we écht samen”, vertelt de innemende vrouw met haar gebruinde ronde gezicht.

Meer lezen

Inkomen als uitkomst!

Edmira: Powervrouw met ondernemersbloed

“Stop nooit met geloven! Stop nooit met werken!”, het zijn de lijfspreuken van de 51-jarige Edmira. Een powervrouw met ondernemersbloed in haar aderen. Ze deed jaren geleden mee aan een project van een van onze partnerorganisaties, waarbij ze als boerin werd gesteund en pootaardappelen kreeg om te verbouwen. Inmiddels runt ze haar eigen gastenverblijf ‘Guesthouse Demushi’ in Valbona, Albanië. “Ik zorg ervoor dat het mijn gasten aan niets ontbreekt. Zelfs de groenten die ik klaarmaak, zijn door mijzelf verbouwd. Zo zie je maar hoe je door klein te beginnen kunt uitgroeien tot een bedrijf met toekomst!”

Meer lezen