Navigatie overslaan MENU

Werken aan morgen

Direct doneren

In de campagne ‘Werken aan morgen’ laten we zien welke impact het ontwikkelen van een eigen inkomstenbron heeft. Dit doen we voor gezinnen in kwetsbare omstandigheden en hun dorp. Door financiële steun en het bieden van begeleiding, kunnen gezinnen de cirkel van armoede doorbreken. Hun zelfredzaamheid wordt vergroot en hulp van buitenaf is na verloop van tijd overbodig.

Direct doneren

Lilia (59): “Een groentekas verbetert levensomstandigheden van kinderen en volwassenen”

Wat hebben een groentekas en de opvang van weeskinderen met elkaar te maken? Dit wordt meteen duidelijk bij de familie Saptefrati uit Moldavië. Valentin en Lilia, beiden 59 jaar, hebben drie kinderen. Twee van hen zijn getrouwd en hun enige zoon is op 15-jarige leeftijd overleden. Een intens verdrietige gebeurtenis die ervoor zorgde dat het echtpaar vanaf dat moment besloot om zich met hart en ziel in te zetten voor kinderen die hun ouders moeten missen.

Meer lezen Direct doneren

Met jouw bijdrage zorg je ervoor dat gezinnen een beter bestaan krijgen. Help je mee?

Schapen van familie Sirbu zorgen voor gezond voedsel

Het zit in de genen van Petru Sirbu (66) en zijn 65-jarige vrouw Ana om schapen te houden. Het echtpaar, dat in Moldavië woont, heeft dan ook al jarenlang ervaring met de beesten. Petru: “We hadden eerst 13 wat oudere schapen. Dankzij een lening konden we zes jonge schapen kopen.
Het mooie is dat de ooien begin 2023 ook nog eens zes lammeren kregen. Op die manier ontstaat er een gezonde kudde.” De beesten zorgen voor melk, kaas en vlees. Ze zijn een belangrijke inkomstenbron voor Petru, Ana en de zeven weeskinderen die bij hen wonen.

Meer lezen Direct doneren

We doorbreken samen de cirkel van armoede