Navigatie overslaan MENU

Jongerenreizen

Wij organiseren betaalbare, christelijke jongerenreizen op maat. Kleinschalige groepsreizen, doelgroepenreizen met scholen en buitenlandse stagereizen.

Christelijke jongerenreizen

Wil je als jongere de wereld ontdekken? Ben je als docent op zoek naar mogelijkheden om met je klas op reis te gaan? Bekijk dan hieronder het reisaanbod van Kom over en help. Wij organiseren kleinschalige, christelijke jongerenreizen op maat. Reizen die betaalbaar zijn en gegarandeerd onuitwisbare indrukken achterlaten!

Xperiencereizen

Met de Xperiencereizen van Kom over en help doe je als jongere ervaringen op die je niet snel zult vergeten. Je maakt kennis met andere culturen, spreekt de lokale bevolking en komt in aanraking met armoede.

  • Wil je bijzondere ervaringen opdoen over de landsgrenzen heen?
  • Vind je een christelijke groepsreis leuk?
  • Wil je iets betekenen voor andere mensen?
  • Ben je avontuurlijk aangelegd?

Het reisaanbod in 2024 bestaat uit twee reizen. Ga mee met een Xperiencereis: een kleinschalige, christelijke jongerenreis naar Moldavië of een ander (onbekend) land.

Xperiencereis 'onbekend' = VOLGEBOEKT

Deze reis vindt plaats in de meivakantie (26/27 april tot 3 mei) Reisleider: Anne Bal.

Xperiencereis naar Moldavië

Deze reis vindt plaats in de herfstvakantie (26 oktober tot 2 november). Reisleider: Ewout Pul.
Meer lezen

Ga virtueel op reis!

Reizen op maat met scholen

Als school wil je dat leerlingen internationale ervaringen opdoen. Wij denken daar graag in mee. Door een reis naar een van onze projectlanden (Armenië, Georgië, Moldavië en Oekraïne) maken jongeren kennis met een heel andere cultuur. Ze komen in aanraking met armoede en hebben contact met lokale jongeren. De (betaalbare) reizen worden op maat gemaakt: of het nu gaat om een bewustwordingsreis, businessreis of een onderwijsreis. Er zijn veel mogelijkheden om te reizen en de inhoud van de reis aan te passen aan het doel van de klas. Een businessclass brengt bijvoorbeeld een bezoek aan ondernemers in het land, terwijl een klas die zich met zorg bezighoudt een dagopvangcentrum voor kwetsbare kinderen bezoekt.

Meer weten over de mogelijkheden?

Stage in het buitenland

Ben je op zoek naar een onvergetelijke stage in een land als Armenië of Moldavië? Als organisatie met korte lijnen in Nederland én naar het buitenland denken wij graag met je mee over jouw stagereis op maat. Er zijn veel mogelijkheden om de reis af te stemmen op het doel van je stage. Een Pabo-student gaat bijvoorbeeld naar een school in Oekraïne, een student Zorg & Welzijn gaat stagelopen bij een dagopvangcentrum voor kwetsbare kinderen en een ICT-student doet z’n stageopdracht bij een bedrijf in Moldavië.