Navigatie overslaan MENU

Geven

Wij willen mensen in kwetsbare omstandigheden een hoopvolle toekomst geven. Help je mee?

Doneren en machtigen

Elke gift, klein en groot, is een steun in de rug!
Geef een financiële bijdrage aan een van onze programma’s: Educatie, inkomstengenererende activiteiten en maatschappelijke zorg. Klik snel door en kies het programma dat jou het meest aanspreekt.

Doneren

Nalaten

“Ik vind het belangrijk om alles goed geregeld te hebben als ik kom te overlijden. Daarom heb ik een testament laten maken”, zo vertelde een vrouw van een jaar of 40. En dat is iets wat we meer horen. Mensen willen dat hun bezittingen na hun overlijden op een goede manier worden verdeeld.

Wanneer u zich daarin herkent en wilt dat uw bezittingen volgens uw eigen wensen worden verdeeld, dan kunt u hiervoor een testament opstellen. Naast uw familieleden is het mogelijk om een goed doel, zoals Kom over en help, in uw testament op te nemen. Daarmee laat u iets na voor kwetsbare kinderen en gezinnen in landen als Armenië, Moldavië en Oekraïne.

Meer lezen

Periodiek schenken

Vindt u het belangrijk om kwetsbare kinderen in landen als Moldavië en Oekraïne structureel te steunen? Het geven van een ‘periodieke gift’ is daarvoor een ideale manier. Daarbij steunt u Kom over en help voor minimaal vijf jaar met een vast bedrag per jaar. Het voordeel is dat zo’n gift volledig aftrekbaar is bij de aangifte inkomstenbelasting. Periodieke giften tellen namelijk niet mee voor de drempel van 1% en ook niet voor de maximumaftrek van 10%.
In hoeverre de periodieke gift (extra) belastingvoordeel oplevert, is afhankelijk van uw eigen situatie.

Meer lezen