Navigatie overslaan MENU

ZZP-programma
Ondernemers voor ondernemers

Direct doneren

“Met het Kom over en help ZZP-programma helpen we mensen die in armoede leven. Samen met lokale partnerorganisaties bieden we naasten in kwetsbare omstandigheden de kans zich te ontwikkelen en hun zelfredzaamheid te vergroten. Ze kunnen bijvoorbeeld met financiële steun een eigen bedrijf starten of een vakopleiding volgen. Voel jij mee met potentiële ondernemers en wil je hen in het zadel helpen? Sluit je dan aan bij ons ZZP-programma en doneer je eerste uur van de maand aan Kom over help.”

Vakbekwame bouwvakker Adriatik (35): “Ik heb een diploma én een baan!”

Zijn bruine ogen stralen gedrevenheid en passie uit. Met zijn ‘twee rechterhanden’ realiseert hij uiteenlopende bouwwerkzaamheden voor zijn opdrachtgevers. Voor Adriatik uit Albanië is een droom in vervulling gegaan: hij heeft een baan! En dat niet alleen: “Vanwege de grote werkloosheid dacht ik erover om werk in het buitenland te zoeken. Dan moest ik mijn vrouw en twee kinderen hier achterlaten. Een afschuwelijk vooruitzicht!”

Als Adriatik terugblikt op de tijd dat hij geen vast inkomen had, komt hij tot een bittere conclusie: “Het was écht niet te doen! Af en toe verdiende ik iets met een klein klusje, maar daarmee kon ik mijn gezin bij lange na niet onderhouden. Mijn vrouw was ook werkloos. Leven was óverleven, elke dag opnieuw.”

Meer lezen

Zaruhi biedt hoop in levens van Armeense inwoners

Zaruhi Mikayelyan uit Armenië is directeur van Metis Garden. Een groentekas waarin kwalitatief hoogwaardige zaailingen worden gekweekt. Ze heeft regelmatig zo’n vijf vrouwen aan het werk. Een bijzondere prestatie in een land als Armenië waar volgens de diepgewortelde traditie vrouwen thuis zijn en voor de kinderen zorgen.

Klein maar dapper. Deze uitspraak is zeker ook van toepassing op Zaruhi. Hoewel klein van postuur weet de jonge vrouw zakelijk gezien veel te bereiken. “Mijn inmiddels overleden moeder is de grootste inspiratiebron voor mijn eigen bedrijf”, vertelt Zaruhi terwijl ze met een grote bak zaailingen in haar handen staat. “Ze heeft, ondanks haar studie, nooit betaald werk gedaan. Ik wil met Metis Garden laten zien dat ook vrouwen zaken kunnen doen en hun dromen kunnen realiseren.”

Meer lezen

Wil je meer weten?

Help je mee?