Navigatie overslaan MENU

Periodiek schenken

Belastingvoordeel én meebouwen aan een hoopvolle toekomst

Bouwt u graag mee aan een hoopvolle toekomst voor mensen die in kwetsbare omstandigheden leven? Steun ons dan met een periodieke schenking. Dit is een structurele gift van minimaal vijf jaar. Omdat de gift volledig aftrekbaar is van de belasting, is dit voor u fiscaal gunstig. De Belastingdienst betaalt namelijk een (aanzienlijk) deel van uw gift terug. Hieronder treft u een rekenvoorbeeld aan dat laat zien wat uw belastingvoordeel kan zijn.

Rekenvoorbeeld

Stel dat u Kom over en help geregeld steunt met een gift en dat komt neer op een totaal jaarbedrag van 120 euro. Als u dit bedrag* vastlegt in een periodieke schenking voor 5 jaar, is uw jaarlijkse gift volledig aftrekbaar van de belasting en bespaart u geld.

U geeft Kom over en help 120 euro, maar betaalt minder.
Aftrekbare gift:        120 euro (dit bedrag ontvangt Kom over en help)
Uw voordeel:           50 euro (dit bedrag krijgt u terug van de Belastingdienst)
U betaalt netto:      70 euro

*Ieder ander bedrag kan uiteraard ook.

Benieuwd naar úw belastingvoordeel?

Het belastingvoordeel hangt af van uw persoonlijke situatie. Met de schenkcalculator op www.anbi.nl/calculator/ berekent u snel úw belastingvoordeel.

Tip: U kunt er ook voor kiezen om uw gift te verhogen met het belastingvoordeel. Dan geeft u meer, zónder dat dit u iets extra’s kost!

Snel en eenvoudig geregeld

Het afsluiten van een periodieke schenking is snel en eenvoudig geregeld. Download hieronder het formulier en vul de gevraagde gegevens in. Onderteken zowel het exemplaar voor de schenker als het exemplaar voor de ontvanger en stuur ze beide op naar info@komoverenhelp.nl of Kom over en help, Antwoordnummer 411, 3861 VB Nijkerk (postzegel niet nodig). Wij sturen het exemplaar voor de schenker ondertekend retour. Bewaar dit goed voor uw administratie, voor eventuele vragen van de Belastingdienst over uw belastingaangifte.

Download hier het formulier

Ook de betaling kunt u snel en eenvoudig regelen, zodat u hier geen omkijken meer naar hebt. Vul hiervoor het machtigingsformulier in en stuur één ondertekend exemplaar naar ons op.

Download hier het formulier

Heeft u vragen?

Neem dan gerust contact met ons op via info@komoverenhelp.nl of 033 – 246 32 08. Wij helpen u graag verder! Ook op de website van de Belastingdienst vindt u meer informatie over periodiek schenken.

“Wij weten ons geroepen om te dienen en willen mensen in kwetsbare omstandigheden een hoopvolle toekomst geven. Hoe? Door educatie, inkomstengenererende activiteiten en maatschappelijke zorg. Zo vergroten we de zelfredzaamheid van mensen.”

Gerben Heldoorn
directeur Kom over en help

Praktische informatie

IBAN: NL42RABO0161004555
Fiscaal nummer (RSIN): 803028416
ANBI: 12869