Navigatie overslaan MENU

Nalaten

Nalaten

“Ik vind het belangrijk om alles goed geregeld te hebben als ik kom te overlijden. Daarom heb ik een testament laten maken”, zo vertelde een vrouw van een jaar of 40. En dat is iets wat we meer horen. Mensen willen dat hun bezittingen na hun overlijden op een goede manier worden verdeeld.

Wanneer u zich daarin herkent en wilt dat uw bezittingen volgens uw eigen wensen worden verdeeld, dan kunt u hiervoor een testament opstellen. Naast uw familieleden is het mogelijk om een goed doel, zoals Kom over en help, in uw testament op te nemen. Daarmee laat u iets na voor kwetsbare kinderen en gezinnen in landen als Armenië, Moldavië en Oekraïne.

In een testament kunt u op twee manieren nalaten: door het aanwijzen van een erfgenaam of door het opnemen van een legaat.

Erfgenaam

U kunt wettelijke erfgenamen aanwijzen, zoals uw kinderen. Daarnaast kunnen ook andere personen of instellingen erfgenaam zijn. Dit wordt een erfstelling genoemd. Zo kunt u ook Kom over en help tot (mede-)erfgenaam benoemen. De erfgenamen krijgen hun deel van de erfenis nadat de schulden en kosten daarvan betaald zijn.

Legaat

Met een legaat zorgt u ervoor dat na uw overlijden een persoon of een goed doel een door u vastgesteld geldbedrag of bezittingen krijgt. Kom over en help is een algemeen nut beogende instelling (ANBI) en hoeft daarom geen erfbelasting af te dragen aan de fiscus. Dat betekent dat het gehele bedrag ten goede komt aan het werk van Kom over en help.

Opstellen door de notaris

Een testament wordt opgemaakt door een notaris. Deze kunt u zelf kiezen. Bij een notaris kunt u altijd terecht voor een oriënterend gesprek. Ook kunt u meer lezen op www.notaris.nl.

Meer informatie

Ook is het mogelijk dat we – geheel vrijblijvend – bij u langskomen om meer informatie te geven en uw vragen te beantwoorden. Hiervoor kunt u eveneens dit formulier invullen.
Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.