Navigatie overslaan MENU

Een lange winter
vol zorgen

Direct doneren

Kinderen als Dima en Yana zien erg op tegen de lange en donkere winterperiode. Het gewone leven is onbetaalbaar en achter de voordeur proef je zorgen en verdriet.

Voor € 17,50 per maand zorg je ervoor dat een kind in de koude wintermaanden dagelijks een warme maaltijd en onderwijs krijgt. Het dagopvangcentrum is écht een lichtpunt in deze koude en donkere tijd.

Direct doneren

Een winter vol zorgen voor Dima

“Waar moet ik heen als mama er niet meer is?” Het is dé grote vraag van de 11-jarige Dima uit Oekraïne.  Hij staat ermee op en gaat ermee naar bed. “Mama is ziek, ze leeft niet lang meer. We hebben bijna geen geld om van te leven.” De vervallen huurwoning biedt weinig tot geen warmte in de lange en koude winter. Dima leeft met angst voor de toekomst. Gelukkig kan hij naar het dagopvangcentrum. “Daar kom ik graag!” Ondanks dat Dima’s zorgen niet weg zijn, geeft het dagopvangcentrum hem sprankjes hoop in zijn moeilijke leven.

Meer lezen Direct doneren

Hoeveel kinderen geef je een warme maaltijd en onderwijs?

Yana zoekt warmte in een koude winter

Een moeder die verslaafd is aan alcohol en een vader die vecht in het leger. Het is een verdrietige realiteit voor de 9-jarige Yana uit Oekraïne. In en om het huis liggen de lege flessen die stille getuigen zijn van het gezinsprobleem.
“Samen met mijn broertje ga ik naar het dagopvangcentrum. Daar voel ik me heel erg thuis. Iedereen is lief voor me en ik help de kok graag met tafeldekken en afruimen.” Yana kan, zeker in de koude wintermaanden, het dagopvangcentrum niet missen. “We krijgen er eten en we horen de verhalen uit de Bijbel.”

Meer lezen Direct doneren

Online event: 'De winter achter de voordeur'