Navigatie overslaan MENU

Dagopvangcentrum voor kwetsbare kinderen

Direct doneren

Het dagopvangcentrum is voor kinderen uit arme gezinnen een uiterst belangrijke plek. Het is een plaats waar ze een voedzame en warme maaltijd krijgen. Kinderen krijgen aandacht, leren hoe ze voor zichzelf moeten zorgen en hoe belangrijk hygiëne is. Ook horen ze, vaak voor het eerst, over de Heere Jezus.

Gezinnen leven onder het bestaansminimum en hebben bijvoorbeeld slecht toegang tot het zorgstelsel. Dit leidt tot gedragsproblemen bij kinderen en een achterstand in hun ontwikkeling, wat weer gevolgen heeft voor hun toekomst. Wanneer ze volwassen zijn, zullen veel van deze kwetsbare kinderen moeilijkheden ondervinden om zelf een gezin te stichten en te onderhouden.

Om deze spiraal te doorbreken, zijn deze kinderen welkom in een dagopvangcentrum. Hier krijgen zij een warme en voedzame maaltijd, worden ze geholpen bij hun huiswerk, krijgen ze liefde en aandacht, wordt hen verteld over de Bijbel en over de Heere Jezus, en worden ze gemotiveerd om aan hun toekomst te werken. In feite is het dagopvangcentrum hun tweede thuis.

Bekijk al onze projecten op de interactieve kaart