Navigatie overslaan MENU

Werken aan morgen

Direct doneren

We vragen in de campagne ‘Werken aan morgen’ aandacht voor mensen die hun zelfredzaamheid willen vergroten. We helpen hen door het verstrekken van microkredieten, zodat mensen in staat zijn een eigen bedrijfje op te bouwen. Ook geven we trainingen over financieel beheer of over businessplannen aan startende ondernemers. Daarnaast bieden we vakopleidingen aan om iemands kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Jonge vader Kristjan (27) werkt aan zijn toekomst

De 27-jarige Kristjan woont in Korçë, een stad in Albanië. “De werkloosheid in ons land is hoog. We leven als gezin in armoede. Mijn financiële mogelijkheden zijn beperkt en daarom woon ik, samen met mijn vrouw en pasgeboren zoontje, bij mijn ouders in huis.
Via onze partnerorganisatie heeft Kristjan de kans gekregen om een eigen bedrijfje te starten. “Ik repareer fietsen, dat is m’n lust en m’n leven.” Hoewel hij op de goede weg is, blijft steun voor hem en zijn gezin onmisbaar. “Het inkomen is voldoende om mijn bedrijfje draaiend te houden, maar onvoldoende om van te leven.”

Meer lezen Direct doneren

Met jouw steun kunnen gezinnen bouwen aan een zelfstandig bestaan. Doe je mee?

Familie Hajdari wil in eigen levensonderhoud voorzien

Fahri (54) woont met zijn vrouw en zijn twee zoons in een huurwoning in het dorpje Koj, Albanië. De levensomstandigheden van het gezin zijn slecht. Het huis telt twee kamers waar vocht en schimmel zichtbaar jarenlang hun gang zijn gegaan. Niemand van het gezin heeft een vaste baan. Vanwege de moeilijke levensomstandigheden heeft het gezin hulp nodig. Vanuit de lokale partnerorganisatie ontvangen ze dan ook voedselpakketten en kleding. Zoon Sagerti (19) wil graag een beroepsopleiding volgen en als zzp’er gaan werken. Zo kan het gezin bouwen aan een zelfstandig bestaan en daarmee aan een toekomst in Albanië

Meer lezen Direct doneren

Doe mee met de bewustwordingsquiz