Navigatie overslaan MENU

Lina (13): “Hier word je
gezien als mens!”

Geplaatst op 07-05-2024 in Verhalen.

Direct doneren

Als jong meisje kwam de 13-jarige Lina* uit Georgië in aanraking met gezinsproblemen. “Eerst kwam mijn vader en later ook mijn oudere broer in de gevangenis terecht. Ik mis hen enorm. Nu leef ik samen met mijn moeder en jongere broertje. Mama werkt hard. Ze heeft een slechtbetaalde baan en is veel van huis.” Waar kan een puber als Lina in deze fase van haar leven op terugvallen?

“Via een kennis kwam ik in aanraking met de christelijke tienerclub. Toen ik er voor het eerst kwam, was ik erg zenuwachtig. Vaak willen mensen niet veel van mij weten door wat er in ons gezin is gebeurd of door de kleding die ik draag. Hier is dat heel anders. Hier zien ze je als mens!”

De verandering

Door de bezoekjes aan de club veranderde er veel in het leven van de gevoelige jongere. “Ik wist bijna niets over God. Maar door de Bijbelverhalen die ik op club hoor, weet ik dat God genadig is en voor ons zorgt. Op school heb ik niet altijd goed mijn best gedaan. Daar heb ik spijt van. Hier leer ik dat het belangrijk is voor je toekomst om op school hard te werken voor goede resultaten. Met elkaar discussiëren we ook over verleidingen en gevaren, zoals roken, drinken en ongezonde relaties. De club is dé plek waar ik over al deze dingen kan praten.”

Een basis voor Lina

Door lid te zijn van de tienerclub staat Lina anders in het leven. Ze ziet in welke verantwoordelijkheden je zelf hebt en dat je echt toekomst hebt als je in God gelooft. “Ik bid veel en ga soms ook naar de kerk.” Lina’s grote wens is een gezinshereniging. “Verder droom ik van een beroep waarmee ik mijzelf en ons gezin kan onderhouden.” Ze glimlacht: “Als ik getrouwd ben, hoop ik dat mijn eigen gezin niet in aanraking komt met drugs en criminaliteit. Ik heb zelf gezien hoe het je leven kapotmaakt en dat gun ik niemand.”

Lina’s toekomstbeeld is veranderd. Er is perspectief! De tienerclub biedt haar een basis waar ze haar leven lang op terug kan vallen. “Ik voel me een waardevol mens.” Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! Ook in Georgië…

*Lina’s echte naam is bij Kom over en help bekend.

Georgië, een grensland vol spanning