Navigatie overslaan MENU

Schapen van familie Sirbu
zorgen voor gezond voedsel

Geplaatst op 19-03-2024 in Verhalen.

Direct doneren

Het zit in de genen van Petru Sirbu (66) en zijn 65-jarige vrouw Ana om schapen te houden. Het echtpaar, dat in Moldavië woont, heeft dan ook al jarenlang ervaring met de beesten. Petru: “We hadden eerst 13 wat oudere schapen. Dankzij een lening konden we zes jonge schapen kopen. Het mooie is dat de ooien begin 2023 ook nog eens zes lammeren kregen. Op die manier ontstaat er een gezonde kudde.” De beesten zorgen voor melk, kaas en vlees. Ze zijn een belangrijke inkomstenbron voor Petru, Ana en de zeven weeskinderen die bij hen wonen.

Pastor Petru en zijn vrouw hebben vijf eigen kinderen. Zij zijn allemaal het huis uit. Ana: “We zorgen al tien jaar voor weeskinderen. Door de jaren heen hebben er 21 kinderen tijdelijk bij ons gewoond. Op dit moment mogen we voor zeven kinderen pleegouders zijn.” Iets wat het echtpaar met zichtbaar veel liefde en toewijding doet. De jongens hebben het onderling goed en steken graag de handen uit de mouwen op de schapenboerderij.

Delen van kennis

De inzet van de jongens op de boerderij was er niet van de een op andere dag. “We hebben veel tijd en energie gestoken in het leren verzorgen van de schapen. De jongens ontwikkelden liefde voor de dieren en de natuur. Ze leerden het gedrag van de schapen herkennen en waren net zo blij als wij toen we lammetjes kregen.”

Delen vanuit liefde

De schapen zijn altijd een bron van belangrijke voedingsstoffen geweest voor het gezin Sirbu. Dat geldt niet alleen voor hen. Ze brachten ook kaas en melk bij kwetsbare gezinnen in de omgeving. Petru en Ana zijn beiden gezegend met een groot geloof en een groot hart. Ze delen altijd uit van wat ze hebben. “We hebben twee van de zes lammeren aan een gezin in het dorp geschonken,” vertelt Ana. “Als christen en als persoon gunnen we iedereen in ons dorp de mogelijkheid om in hun eigen levensonderhoud te voorzien.”

Delen van een wens

De Sirbu’s hebben nog een stuk land wat ze graag met een tractor willen en moeten bewerken. “Als dat gebeurd is, kunnen we daar verschillende gewassen op verbouwen en zo van nog grotere betekenis zijn voor ons gezin en de gemeenschap.” Zo willen Ana en Petru de wereld van velen veranderen…

 

Zorg je dat meer gezinnen deze kans krijgen?

We doorbreken de cirkel van armoede