19 februari 2020

De Xperiencereis gaat bijna beginnen!

Over een paar dagen is het zover. Een groep van acht personen gaat op reis naar Moldavië en Oekraïne. Ze gaan over grenzen heen kijken, lokale mensen ontmoeten, projecten van Kom over en help bezoeken en nog veel meer.

Dit jaar gaan we met onze jongerenreis naar Zuid-Oekraïne en Moldavië.  Met het vliegtuig reist de groep naar de hoofdstad van Moldavië. Vanaf deze plek start de reis en rijden ze eerst over de hobbelige wegen naar het zuiden van Oekraïne. Ze zullen daar een aantal dagen verblijven en dan weer terugrijden naar Moldavië om ook daar het één en ander te zien.

Het zal een combinatie worden van verschillende bezoeken aan projecten in beide landen. Zo gaan ze meerdere dagopvangcentra bezoeken voor ouderen en jongeren en bezoeken ze gezinnen. Ook bezoeken ze een centrum voor kinderen met een beperking. Verder zal er een ontmoeting plaatsvinden met jongeren uit de dorpen in Oekraïne. Daarnaast komen ze in contact met andere mensen en ontmoeten ze medechristenen. Dat laatste zal ook gebeuren tijdens een lokale kerkdienst.

Vanaf vrijdag 21 februari zullen de jongeren ons op de hoogte houden wat ze allemaal meemaken. Wanneer de internetverbinding het toe laat zullen ze elke dag een leuke blog of vlog plaatsen.

Geef je op voor de Xperiencereis in het najaar!
Van 16 - 23 oktober 2020 hopen we naar Armenië te gaan.

Lees alle blogs van de Xperiencereis