Navigatie overslaan MENU

Internationalisering, een verrijking
voor student en docent!

De samenleving wordt steeds internationaler. Hoe kan je als school en als docent leerlingen daar zo goed mogelijk op voorbereiden?
Om hier op een creatieve wijze invulling aan te geven, willen we daar graag een bijdrage aan leveren. Wij nemen uw leerlingen digitaal mee op reis naar één van de landen waar we werken. Een verrijking voor de leerlingen maar ook voor docenten!

Virtueel op reis

Dankzij de vele technische mogelijkheden is er optimaal gelegenheid voor jongeren om kennis te maken met mensen en partnerorganisaties in het buitenland. Interculturele competenties en persoonlijke ontwikkeling krijgen in het door ons ontwikkelde programma ruimschoots aandacht. Digitaal over grenzen kijken is leerzaam en uitdagend!

Wat is het?

‘Internationalisation at home’ is een programma waarin jongeren een virtuele samenwerking aangaan met mensen en partnerorganisaties in het buitenland. Jongeren/studenten horen verhalen van leeftijdsgenoten en kunnen een internationale les volgen van een van onze partnerorganisaties. Dit kan live op school, maar ook via een online programma vanuit onze studio in Nijkerk. Zo’n les kan gaan over ondernemen, zorg en welzijn of maatschappelijke zorg en onderwijs. Jongeren kiezen zelf een thema en gaan daar op actieve wijze mee aan de slag. Ze maken op die dag een presentatie en zetten vervolgens een sponsoractie op voor een door hen zelf gekozen project van Kom over en help.

Interesse?

Om zo’n dag op een goede manier invulling te geven, komen wij graag met u in contact. U kunt voor meer informatie en het plannen van de internationale les contact met ons opnemen via het onderstaande contactformulier. Samen kijken we dan welke mogelijkheden er zijn voor uw klas of school.

‘Internationalisation at home’

  • Bekijk hier onze privacyverklaring
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.