Navigatie overslaan MENU

Internationalisering, een verrijking
voor student en docent!

Hoe gaat u, tijdens de coronacrisis, op een creatieve manier om met ‘internationalisering’? Leerlingen onderdompelen in andere culturen en de bijbehorende uitdagingen zit er helaas (nog) niet in. Toch zijn de bijbehorende eisen aan het programma nog van toepassing.
Ook wij zien er naar uit om weer onvergetelijke jongerenreizen te organiseren en te maken. De Xperciencereizen hebben de deelnemers blijvend veranderd. Ze leerden, ontwikkelden, groeiden… “Ik had het voor geen goud willen missen”, is een veelgehoorde uitspraak.

Virtueel op reis

De coronacrisis zorgt ervoor dat Xperiencereizen voorlopig niet doorgaan. Gelukkig is er, dankzij de vele technische mogelijkheden, optimaal gelegenheid om in het kader van ‘internationalisering’ jongeren toch kennis te laten maken met mensen en partnerorganisaties in het buitenland. Interculturele competenties en persoonlijke ontwikkeling krijgen in dit programma ruimschoots de aandacht. Digitaal over grenzen kijken verrijkt (ook) het leven van onze jongeren!

Wat is het?

‘Internationalisation at home’ is een programma waarin jongeren een virtuele samenwerking aangaan met mensen en partnerorganisaties in het buitenland. Jongeren/studenten horen verhalen van leeftijdsgenoten en kunnen een internationale les volgen van een van onze partnerorganisaties. Dit kan live op school, maar ook via een online programma vanuit onze studio in Nijkerk. Zo’n les kan gaan over ondernemen, zorg en welzijn of maatschappelijke zorg en onderwijs. Jongeren kiezen zelf een thema en gaan daar op actieve wijze mee aan de slag. Ze maken op die dag een presentatie en zetten vervolgens een sponsoractie op voor een door hen zelf gekozen project van Kom over en help.

Interesse?

Om zo’n dag op een goede manier invulling te geven, komen wij graag met u in contact. U kunt voor meer informatie en het plannen van de internationale les contact met ons opnemen via het onderstaande contactformulier. Samen kijken we dan welke mogelijkheden er zijn voor uw klas of school.

‘Internationalisation at home’

  • Bekijk hier onze privacyverklaring
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.