Navigatie overslaan MENU

Onze Albanese partnerorganisatie, Lidia Foundation, heeft een dagopvangcentrum voor gehandicapte kinderen. Over het algemeen is het in Albanië erg slecht gesteld met de zorg voor kinderen met een beperking. Het centrum van dr. Bimi is hierop een heel positieve uitzondering. Sterker nog, het staat bekend als een van de meest ontwikkelde centra in Albanië.

Om minder afhankelijk te zijn van steun van (buitenlandse) organisaties, willen Bimi en zijn team activiteiten ontplooien om zelf inkomen te generen. Wij willen hen daar graag bij helpen en daarvoor is uw steun nodig!

De Lidia Foundation heeft een stuk grond aangekocht van 14.000m². De Albanese grond is heel vruchtbaar en daarom is Bimi gestart met de aanleg van een kiwi boomgaard. In zijn businessplan staat dat de kiwi’s (vanaf 2024, het eerste jaar dat de bomen vrucht dragen) jaarlijks zo’n 13.000 tot 25.000 euro op gaan leveren. Omdat de productie toe zal nemen, is de verwachting dat dit op zal lopen tot 40.000 per jaar.

Niet alleen zorgt de boomgaard voor inkomen, Bimi wil het ook inzetten als dagbesteding voor de gehandicapte kinderen die het centrum bezoeken. Niet iedereen is daar uiteraard toe in staat, maar voor wie het mogelijk is, zal dit een waardevolle toevoeging van de behandeling zijn.

Uiteindelijk heeft Bimi de droom om op het perceel ook een centrum te bouwen waar kinderen met een beperking 24-uurs opvang krijgen. Iets wat in het huidige centrum onmogelijk is. De kiwi boomgaard is een onderdeel van de verwezenlijking van Bimi’s droom.

Als KNO-arts kan Bimi in het buitenland een riant salaris verdienen, maar hij heeft er bewust voor gekozen om in zijn land te blijven en gehandicapte kinderen te helpen. Dit komt mede door zijn eigen zoon, die met een beperking is geboren.

 

Albanië, ontwikkelingsland in de EU