Navigatie overslaan MENU

Wandelactie voor Moldavië,
120 kilometer in 3 dagen!

In samenwerking met Siloah en Kom over en help hoop ik, Gert-Jan Lindhout, samen met een aantal collega’s naar Moldavië te gaan om wat te betekenen voor mensen met een beperking. We gaan trainingen geven en zo onze kennis er ervaring delen met medewerkers en ouders over het omgaan met mensen met beperkingen. Om deze mensen ook financieel te kunnen steunen, loop ik in drie dagen van Geldermalsen naar Waarde (Zeeland). Deze wandeltocht is in totaal 120 km. lang.
U kunt deze tocht sponsoren. Helpt u mee om deze actie tot een succes te maken? Lees snel verder om erachter te komen waarvoor deze steun in dit land nodig is!

Situatie in Moldavië

In Moldavië heerst grote armoede en leven de mensen in moeilijke omstandigheden. Mensen met een beperking en hun familieleden hebben het nog veel zwaarder. Deze mensen worden hier namelijk gezien als een vloek. Ze worden vaak zover mogelijk buiten de maatschappij gehouden, en er zijn zeer geringe middelen waarmee ze geholpen kunnen worden. Vanuit de overheid is er ook voor de ouders weinig steun. Vaak betekent het dus voor ouders die een kind met een beperking krijgen dat hun leven totaal op de kop staat. De kans bestaat zelfs dat ze ontslagen worden en vaak vertrekt vader uit het gezin omdat zijn eigen toekomst gevaar loopt. Dit zijn natuurlijk zeer schrijnende situaties die wij in Nederland niet voor kunnen stellen.

Perspectief

Gelukkig zijn er mensen in Moldavië die wel wat voor deze mensen willen doen, zoals de familie Chirica. Zij hebben zelf een zoon met het syndroom van down en ook voor hen betekende dit dat hun leven op de kop stond. Zij hebben deze weg gelukkig aangegrepen als een kans, en zien het ook echt als een roeping van God. Zij hebben een dagbestedingscentrum voor kinderen met een beperking opgericht, namelijk Charity Mission. Dagelijks komen hier kinderen voor dagbesteding en worden hen van allerlei vaardigheden aangeleerd. Deze kinderen worden hier als volwaardig gezien en dit heeft een positief effect op de omgeving. Er komen namelijk steeds meer kinderen bij, waarvan eerst het bestaan nog niet bekend was. Ook ziet de overheid steeds meer in dat deze mensen geen vloek zijn, maar mensen met mogelijkheden.

Wat is het doel?

De familie Chirica heeft opleidingen gevolgd om mensen met een beperking te kunnen begeleiden. Ondertussen is hun dochter ook werkzaam in de gehandicaptenzorg en hebben ze een aantal personeelsleden in dienst. Opleidingen op dit gebied zijn er weinig in Moldavië. Daarom willen wij vanuit Siloah onze kennis overbrengen naar Moldavië. Dit doen we op maat. Wij krijgen vanuit Charity Mission vragen over problemen waar ze dagelijks tegen aan lopen. Hier gaan wij antwoorden op geven door middel van het geven van cursussen.

Natuurlijk kost dit geld. Daarom zijn wij bezig met het houden van acties om zo deze mensen financieel te kunnen steunen. Uw steun hebben we hard nodig!

Doel: € 7.500
€ 7.495,- gehaald!

Hoe draagt u bij aan dit project?

Om deze actie te steunen kunt u uw gift overmaken via de onderstaande donatiemodule. Namens de mensen in Moldavië hartelijk dank voor uw steun! Wilt u mijn wandeltocht meemaken? Stuur dan een Whatsapp berichtje met uw telefoonnummer naar 06-86874077. Ik hoop dagelijks foto’s en video’s op mijn status te plaatsen zodat u mee kunt genieten. Ook kunt u via deze site op de hoogte blijven van mijn wandeltocht.