Navigatie overslaan MENU

Zorgen voor een goede oogst

Direct doneren

Zaruhi Mikayelyan uit Armenië zet zich in om vanuit haar groentekas kwalitatief hoogwaardige zaailingen te kweken. Dit is voor de boeren in Armenië essentieel.

Zaruhi Mikayelyan uit Armenië zet zich in om vanuit haar groentekas kwalitatief hoogwaardige zaailingen te kweken. De aanschaf van gezonde zaailingen is voor de boeren in Armenië essentieel. Tomaten, paprika’s, sla, kool, selderij en aubergine leveren kwaliteitsoogst op als de plantjes eerst in zaailingbakken worden gezaaid en vervolgens uitgepoot op het veld. Om deze manier van productie te realiseren en op peil te houden zijn technische middelen nodig. Uiteraard mag kennis daarbij niet ontbreken.

Zaruhi ziet dat bij de boeren een groot deel van de oogst verloren gaat door onjuist gebruik van het zaad en door de slechte kwaliteit ervan. Met haar bedrijf wil Zaruhi boeren voorzien van kennis over de beste planten en wil ze banen creëren voor met name vrouwen uit kleine dorpen die elders moeilijk aan een baan komen. Op dit moment groeien er in de kas verschillende bloemen, planten, kruiden en groenten. Deze worden zowel voor eigen gebruik als voor de groothandel gekweekt.

Bekijk al onze projecten op de interactieve kaart