Navigatie overslaan MENU

Microkredieten in Moldavië

Direct doneren

Invest-Credit in Moldavië investeert in mensen door een krediet te geven waardoor ze een eigen onderneming kunnen starten. Zo is Vitalie begonnen als rij-instructeur, is Tatiana gestart met een kledingzaak en heeft Mihai een groentekas.

Aan het woord is Ghenadie Russu uit Moldavië. Hij is directeur van onze partnerorganisatie Invest-Credit. “Ik zie wat een eigen onderneming voor positieve dingen teweegbrengt: kinderen gaan naar school, huizen worden opgeknapt en mensen hebben meer hoop voor de toekomst.”Hun leven is er zienderogen op vooruitgaan, en ook de dorpen waar deze mensen geholpen worden, verandert in positieve zin. Mensen die zelf geen eigen onderneming kunnen starten, krijgen een baan door het succes van de lokale ondernemers.

Deze ondernemende mensen lopen wél tegen allerlei vragen aan. Want ondernemen, hoe doe je dat eigenlijk? In het communistische tijdperk bestónden simpelweg geen ondernemers.  Invest-Credit helpt ze met bijvoorbeeld het aanvragen van de nodige vergunningen en het opstellen van een ondernemersplan. Ook na de start van hun bedrijfje krijgen de ondernemers begeleiding. Tatiana is geweldig blij met de hulp van Invest-Credit. “Ik geloof dat God bij hen is, en dat ze ons daarom helpen.”

Bekijk al onze projecten op de interactieve kaart