Navigatie overslaan MENU

De straat als je ‘thuis’

Direct doneren

In Georgië leven veel kinderen op straat. Ze krijgen weinig eten en zijn het grootste deel van de dag in de steden om te bedelen. Lezen en schrijven leren ze niet. Niemand kijkt naar hen om. Een hard en liefdeloos bestaan…

De meeste straatkinderen komen uit grote gezinnen waarvan de moeders vaak al op jonge leeftijd hun eerste kindje krijgen. Vaders verdwijnen na verloop van tijd uit beeld en hierdoor is de moeder alleen verantwoordelijk voor haar kinderen. De kinderen ontvangen over het algemeen weinig zorg en liefde. Hun (t)huis is op straat of bestaat uit houten planken, golfplaten, karton en stukken zeildoek.

De kinderen gaan niet naar school en kunnen niet lezen en schrijven. Wat ze wél leren is overleven op straat. Dat gaat vaak gepaard met agressie, criminaliteit en prostitutie. De ‘bijdrage’ van de overheid gaat niet verder dan dat de politie de kinderen soms in een bus drijft om ze vervolgens buiten de stad af te zetten. De ‘straatschoffies’ zijn een blok aan het been. Totdat ze in aanraking komen met het dagopvangcentrum.

Onze partnerorganisatie ‘Tabitha’ zet zich met hart en ziel voor deze kinderen in. Het belangrijkste? Het doorgeven van de boodschap van de liefdevolle God Die voor hen wil zorgen en bij Wie ze altijd welkom zijn. Daarnaast krijgen de kinderen een stevige lunch. Ook leren ze lezen, schrijven en rekenen. Het aanleren van sociale- en levensvaardigheden, zowel aan de kinderen als de ouders, zorgt voor groei en ontwikkeling.

Bekijk al onze projecten op de interactieve kaart