Moldavië bij u thuis.

Ervaar een weekend lang hoe het is om in Moldavië te leven. Het kan heel verrijkend zijn voor jezelf. Lees hier de aanbeveling van familie X, die soberde vorig jaar een week nadat zij ons winterboekje omWarmen hadden gehad.

“Je móet wel in beweging komen bij het zien van zoveel leed. Als gezin hebben we een week sober geleefd. We namen geen toetjes, geen beleg op brood, geen tussendoortjes, een week de verwarming uit… Het geld wat we bespaarden, bestemden we voor de kinderen in Moldavië. Het was maar voor een week. Wat moet het voor Dana en Marina (hun verhaal stond vorig jaar in het boekje, red.) zijn om bij -20 graden in een koud, slecht geïsoleerd huis te wonen! En hoe veel honger moet je hebben als je maar één of twee maaltijden per dag hebt!
Een week soberen kóst wat. Want wat blijkt een warm huis heerlijk te zijn. En hoe gezellig is het om ’s avonds nog even met het gezin wat te drinken en te snoepen. Al die gewone dingen bleken ineens toch wel heel bijzonder te zijn. Maar met elkaar hebben we de ándere kant op proberen te kijken. Niet naar wat je allemaal méér kunt hebben, maar wat je mínder kunt hebben. Om zo van onze rijkdom te kunnen delen. En dat bleek vermenigvuldigen: ons verbonden te weten met christenen ver weg. Ons dankbaar te voelen met al die zegeningen die we eigenlijk al als vanzelfsprekend ervaarden…”

Goed voorbeeld doet goed volgen. Toch? Hieronder wat handvaten om zo’n weekend soberen in te vullen.

Alles lezen over de wintercampagne

Proef!
Bekijk hier de kookvideo!