Navigatie overslaan MENU

Laat kinderen als Tatev
niet (in de kou) zitten

Direct doneren

Help je mee? Ondersteun deze dubbelzware winter een of meerdere kinderen!

Voor € 15 per maand zorg je ervoor dat een kind in de koude wintermaanden dagelijks een warme maaltijd en onderwijs krijgt.

De familie Amaryan woont in een container

Kijk, het ‘huis’ van de familie Amaryan: een ijskoude container die niet warm te stoken is. In Armenië wordt het ‘s winters regelmatig -20°C en dan vraagt overleven veel creativiteit. Zo slaapt het hele gezin – vader, moeder en drie kinderen – in één kamer. Dat bespaart op de stookkosten. Wat ook helpt, is het dagopvangcentrum waar de zusjes Ani en Tatev huiswerkhulp én een warme maaltijd krijgen. In dit soort dagcentra helpen we honderden kinderen in landen als Armenië en Moldavië de winter door. Juist in coronatijd is dat hard nodig.

Meer lezen Direct doneren

Een levensecht inkijkje in Armenië. Vlieg mee!

Opa zit in ‘quarantaine’, behalve als Grigor hem helpt

Als oma is overleden en moeder zomaar vertrokken, blijven deze vijf mannen achter in een schamele flat. Opa, vader en zijn drie zoons Grigor, Erik en Ernest proberen er samen het beste van te maken. Ze hebben het balkon dichtgetimmerd en er een slaapkamer van gemaakt. Grigor van 15 is erg intelligent, maar heeft zijn studie gestopt om voor opa en zijn broertjes te zorgen. Vader Ararat is ziek, maar werkt toch lange dagen om tenminste eten te kunnen kopen.

Meer lezen

Neem een kijkje in een dagopvangcentrum

Haar baby heeft een hartafwijking. Geld voor een operatie is er niet

Je kunt het beter overleven dan leven noemen: het bestaan van de familie Tamrazyan in Dilijan (Armenië). Vader werkt hard en sprokkelt met twee banen 110 euro per maand bij elkaar. Veel te weinig om zijn vrouw en drie kinderen te onderhouden. Zeker nu zijn vrouw in verwachting is van een vierde kindje. “Boodschappen laat ik opschrijven” vertelt moeder Arpenik. “Die betalen we als hij zijn salaris ontvangt.” Ze is blij met de opvang van de kinderen in het dagopvangcentrum.

Meer lezen