Navigatie overslaan MENU

Katya uit Oekraïne
is bang voor de winter

Direct doneren

Help kinderen als Katya en Nikita de dubbelzware winter door.

Voor € 17,50 per maand zorg je ervoor dat een kind in de koude wintermaanden dagelijks een warme maaltijd en onderwijs krijgt.

Direct doneren

“Ik ben heel bang voor de winter”

“Ik ben heel bang voor de winter!” Het is een uitspraak van de 11-jarige Katya uit Kiliya, Oekraïne. “In de zomermaanden verbouwen we groenten, maar in de winter hebben we bijna niets. Mama heeft kanker. Het geld wat we hebben, gaat op aan medicijnen.” Haar donkere kijkers stralen verdriet en eenzaamheid uit. Het dagopvangcentrum maakt een groot verschil. “Als ik daar ben, denk ik even niet aan thuis. En ik krijg er lekker eten!” Voor het eerst van haar leven hoorde Katya van een God die voor haar zorgt. Zo is het dagopvangcentrum een lichtpuntje in een donkere en koude winterperiode.

Meer lezen Direct doneren

“In de winter loop ik door de kou om droge takken te zoeken”

Een koude, lange en uitzichtloze winter hangt als een donkere wolk boven het hoofd van de 7-jarige Nikita uit Oekraïne. Het jongetje leeft in zware armoede en onzekerheid. “Papa is opgeroepen. Hij is militair. We hebben niks meer van hem gehoord…” De oorlog gaat onverminderd door en de zware winter is aanstaande. Gas is er niet. Haardhout is onbetaalbaar. De voedselprijzen stijgen. Hoe moet het verder?
Het dagopvangcentrum is voor Nikita en zijn moeder een plek van hoop. “Ik heb nu vriendjes en hoor de mooie verhalen uit de Bijbel.” Stralend: “Het eten is er heerlijk!”

Meer lezen Direct doneren

Neem een kijkje in een dagopvangcentrum

De winter van Valeriya: koud en verdrietig, maar niet zonder hoop!

De 9-jarige Valeriya uit Oekraïne wacht een koude en verdrietige winterperiode. Het meisje leeft met een ernstige beperking. Ze heeft een gespleten gehemelte. Het wordt een ‘wolfskaak’, hazenlip, genoemd. Valeriya kan door deze aandoening slecht praten. Kortgeleden kreeg ze een grote klap te verwerken: zowel haar vader als haar oom sneuvelden in de vreselijke oorlog. En nu? De winter staat voor de deur. Moeder en dochter leven met gemis en in grote armoede.

Meer lezen Direct doneren