“Moet ik Valerica thuis alleen achterlaten?”

Moeder Angela woont in Moldavië. Ze heeft een zoontje, Valerica. Hij heeft een hersenverlamming gehad en is spastisch. Vader verlaat zijn gezin als hij ontdekt dat zijn zoontje een handicap heeft. Want wat moet hij met zo’n kind?

Voor moeder volgt een moeilijke tijd. Haar kind heeft therapie en zorg nodig, maar daar heeft ze geen geld voor. Van de overheid krijgt ze slechts € 45 per maand.
Ze staat voor een dilemma. Ze kan gaan werken en geld verdienen, maar dan moet ze Valerica thuis alleen achterlaten.
Ze kan ook thuis blijven om voor haar zoon te zorgen, maar dan kan ze niet rondkomen.

De laatste mogelijkheid die ze overweegt is om hem naar een kindertehuis te brengen, zodat er daar voor hem gezorgd wordt. Dan is ze echter haar kind kwijt. Terwijl hij zó waardevol voor haar is.
Wat moet ze doen?

Gelukkig opent zich juist op dat moment een nieuwe weg. In Moldavië start onze partnerorganisatie een dagopvang ‘Nieuwe hoop’ voor kinderen met een handicap. En Valerica kan hier terecht.

Hij krijgt een gezonde maaltijd, kan spelen met andere kinderen en hoort verhalen over de Heere Jezus. En… hij leert ook praten en ‘mama’ zeggen. Moeder Angela glundert als Valerica dat voor de eerste keer zegt.

Steun de voorjaarscampagne
De dagopvang geeft letterlijk nieuwe hoop in het leven van Valerica en zijn moeder. Voor € 30 kan een kind met een beperking een week lang naar deze dagopvang.