Navigatie overslaan MENU

Zomerkampen in Georgië:
een onvergetelijke ervaring
voor kinderen als Rezo

Geplaatst op 23-07-2021 in Verhalen.

Direct doneren

Jaarlijks worden er zomerkampen georganiseerd door partners van Kom over en help. Kinderen die in een moeilijke thuissituatie leven, vergeten tijdens het kamp hun narigheid. Voor even natuurlijk. Ook kinderen met een beperking doen mee. Ze komen in aanraking met anderen, waarmee hun sociale isolement wordt doorbroken. Ook horen ze Bijbelverhalen, leren vaardigheden aan en doen spelletjes met elkaar. Rezo (11), een jongen met een beperking uit Georgië, ging voor het eerst van zijn leven mee. Hij genoot met volle teugen!

Het prachtige plaatsje Bakuriani werd de tijdelijke leefomgeving van Rezo. Samen met de andere kinderen verbleef hij hier. Zijn vader liet hem enigszins bezorgd achter. “Rezo heeft een beperking en is nog nooit zolang en zover van huis geweest. Ik had geen idee of en hoe hij zich zou redden.”

Ongegronde angst

De angst van vader bleek ongegrond. Sterker nog: Rezo genoot vanaf dag één. Hij deed aan alle activiteiten mee en luisterde met aandacht naar de verhalen uit de Bijbel. Hij hoorde van een God in de hemel die ook voor hem wil zorgen. Zelfs de vragen over de Bijbelverhalen wist Rezo te beantwoorden. Deze jongen was helemaal op z’n plek!

Onvergetelijke ervaring

Op de laatste avond van het kamp kwam zijn vader hem ophalen. “Hij wilde absoluut niet met mij mee. Hij stond erop om tot het einde van het avondprogramma te blijven. Tijdens de kerkdienst werden de kinderen door de predikant gezegend. Een ontroerend beeld. Ik heb met verbazing toegekeken en de dankbaarheid die ik in mijn hart voelde, is niet te beschrijven”, vertelt Rezo’s vader. “Het was een onvergetelijke ervaring voor mijn zoon!”

Zomerkampen… meer dan alleen spelen

Tijdens de zomerkampen wordt niet alleen gespeeld. Naast de Bijbelverhalen die de kinderen horen, leren ze ook belangrijke vaardigheden aan. Denk bijvoorbeeld aan samenwerken en omgaan met geld en conflicten. Ook krijgen de kinderen voorlichting over drugs en alcohol en een gezonde levensstijl. Zo is een kinderkamp waar kinderen liefde en zorg ervaren veel meer dan alleen spelletjes doen; het is een leerzame ervaring voor het leven! Deze kinderen die geen plek in de maatschappij krijgen, leren dat ze geliefd zijn en nooit op moeten geven om hun levensdoelen na te streven.

Georgië, grensland vol spanning