Navigatie overslaan MENU

Wat een christelijk kindermagazine kan doen!

Geplaatst op 21-09-2020 in Verhalen.

Ze straalt ervan. Ze heeft Noach’s ark weer ontvangen, en ze vindt het zo fijn dit blad te lezen. Er staan leuke puzzels in, spannende strips en mooie verhalen uit de Bijbel. Ze had nog nooit van de Heere Jezus gehoord. En nu… nu gaat ze naar de zondagsschool en gaat ze dit jaar voor het eerst naar een kinderkamp van Noach’s Ark.

125.000 kinderen

Dit stralende meisje is een van de duizenden kinderen die Noach’s Ark ontvangt. Jaarlijks worden er totaal 125.000 exemplaren verspreid in een groot deel van Oekraïne. Ook in kinder- en staatstehuizen vinden ze hun weg. Daar worden ze hoogstpersoonlijk gebracht door de redactieleden van het magazine. Ze doen spelletjes, vertellen Bijbelse verhalen, en ze zingen en bidden met elkaar.
Een van de supervisoren die toezicht houdt op de zorg in het staatstehuis vertelt: “De kinderen beleven veel vreugde aan het magazine. Maar wat nog veel mooier is, is als deze kinderen – die door hun ouders in de steek zijn gelaten – bezoek krijgen van andere kinderen en gezinnen. Zo ervaren ze dat er mensen zijn die voor hen zorgen. Deze weeskinderen zien de liefde bij mensen die de Heere Jezus volgen.”

Kinderkampen

Het stralende meisje gaat dit jaar voor het eerst naar een kinderkamp. Daar kan ze een week plezier hebben, alle zorgen vergeten, en nog veel meer over de Bijbel horen.
En ook hierin is ze niet de enige. In verschillende dorpen wordt een kinderkamp georganiseerd waarmee zo’n 1000 kinderen bereikt worden.