Navigatie overslaan MENU

Stivi (27) is bevrijd van
zijn verslavingen

Geplaatst op 28-03-2024 in Verhalen.

Direct doneren

Hij is nog maar 27 jaar en heeft al veel meegemaakt. Stivi komt uit Albanië. Een land waar de armoede en werkloosheid groot is. Veel mensen komen daardoor in de verslaving terecht. Dat overkwam Stivi ook. “Het was zo erg dat ik op een gegeven moment niet meer voor mezelf kon zorgen. Ik was letterlijk op de bodem van mijn bestaan beland.”

Het leven van de jonge telefoonmonteur bestond uit veel moeilijkheden en problemen. Steun zocht hij bij ‘vrienden’, maar dat leidde tot ernstige verslaving. “Hoewel ik in het bezit ben van een mastergraad Economische Informatica had ik voor mijn gevoel geen toekomst meer. De enige uitweg die ik zag, was het Life Center. Een afkickkliniek voor jonge mannen waar ze een nieuwe en gezonde levensstijl leren ontwikkelen.”

Lage verwachtingen

Stivi had geen idee wat hij moest verwachten. “Zou het er somber zijn? Of zou ik meer de sfeer van een ziekenhuis aantreffen? Hoe zijn de medewerkers, de deelnemers? Zal ik aansluiting vinden? Ik wist het niet. Maar toen ik binnenstapte, zag ik niet alleen een huiselijke omgeving, maar ook vriendelijke gezichten. Warmte die ik niet kende… Ik voelde me welkom.”

Bevrijd

In de kliniek vond Stivi een luisterend oor. “Binnen het programma dat ik volg, leer ik mezelf te uiten en problemen onder ogen te zien. Het was voor mij moeilijk om mensen te vertrouwen. Ik vertrouwde altijd alleen op mezelf. Nu is dat compleet anders. Ik vertrouw op God. Door Hem ben ik bevrijd van onder andere mijn alcoholverslaving en weet ik dat ik een waardevol en geliefd mens ben. Zijn Zoon gaf Zijn leven voor mensen, ook voor mij. ”

Hoopvolle toekomst

Stivi zit op dit moment in de afrondende fase waarin hij onder andere een netwerk opbouwt. Hij bereidt zich voor op zijn oude baan als zelfstandig telefoonmonteur en daarmee op een volwaardige plek in de maatschappij. “De baan die ik had, was mij op het lijf geschreven. Ik had daar heel veel plezier in en ik hoop dat ik mijn telefoonwinkel weer zelf kan runnen. Daarnaast blijf ik als vrijwilliger verbonden aan het Life Center, zodat andere jongeren zien dat je met inzet en toewijding een goed bestaan in Albanië kunt opbouwen. Want God zorgt!”

Met jouw bijdrage investeer je in jonge mannen als Stivi