Navigatie overslaan MENU

Robert, kleine evangelist
met een groot geloof

Geplaatst op 10-12-2020 in Verhalen.

Direct doneren

Een fris jongensgezicht, donker haar en een bril. Dat is Robert, zes jaar, op het eerste gezicht. Een levendig mannetje die elke dag opnieuw geniet van alles wat hij leert en ervaart bij het dagopvangcentrum in Yerevan, Armenië. Samen met zijn ouders Grigor en Senya woont hij in een van de buitenwijken van de stad. Robert is de oudste van drie kinderen. Hij heeft nog een broertje, Arsen en zusje Ofelia. Er is een maar…want deze kleine man kampt met een ernstige oogziekte. En de zorgen daaromheen nemen toe in dit jonge gezin.

Via juf Anni is het gezin in aanraking gekomen met het dagopvangcentrum. Anni: “Ik ontmoette deze ouders en zag dat ze onder de ziekte van Robert leden; hij werd geplaagd op school en de prognoses zijn niet hoopgevend. Vandaar dat ik hem uitgenodigd heb om naar het dagopvangcentrum te komen.”

Dagelijks evangelie

Vanaf dat moment veranderde alles, niet alleen in het leven van Robert, maar ook in het leven van de andere gezinsleden. Moeder Senya: “Vroeger was m’n man gelovig, maar ik was totaal onbekend met de Bijbel. Sinds Robert dagelijks het dagopvangcentrum bezoekt leert hij ons dat het nodig is om te bidden en vertelt hij elke dag het Bijbelverhaal wat hij heeft gehoord.”

Groot geloof

Robert is een kleine evangelist voor zijn omgeving. “Tegen iedereen die het maar wil horen vertelt hij over de Bijbel. En waar hij voorheen angst had om naar het ziekenhuis te moeten, gaat hij nu op zijn knieën en vraagt God of Hij voor hem wil zorgen en hem wil genezen. Hij heeft een groot geloof.”

Operatie noodzakelijk

Dat gebed is nu meer nodig dan ooit omdat Robert z’n ogen hard achteruit gaan en een operatie noodzakelijk is. Artsen willen hem met spoed opereren maar de conditie van zijn bloed is niet voldoende; zijn Hb is te laag. Ondanks dat er al drie keer een bloedtransfusie is gedaan neemt zijn Hb onvoldoende toe. Ook het coronavirus heeft het gezin geraakt; alle gezinsleden zijn ziek geweest. Vooral vader Grigor heeft het zwaar gehad omdat hij naast het coronavirus ook een longontsteking onder de leden had. Naar het dagopvangcentrum zat er dus niet in, tot groot verdriet van Robert.

Help je mee? Ondersteun deze winter een of meerdere kinderen!