Navigatie overslaan MENU

Familie Khachatryan leeft van
85 euro per maand

Geplaatst op 14-03-2023 in Verhalen.

Direct doneren

Arthur en Anahit wonen samen met hun drie zoontjes Davit (7), Koryun (4) en Tatul (2) in het dorpje Berd, in Armenië. Het gezin heeft het zwaar. Vader heeft, om gezondheidsredenen, geen vaste baan. “We moeten rondkomen van 85 euro per maand. Dat is niet eens voldoende om eten en kleding voor te kopen, laat staan ons huis verwarmen…”

De prachtige omgeving waar het gezin woont, staat bekend om de landbouw. In deze regio wordt onder andere tabak, graan en fruit verbouwd. Er is echter ook een andere kant. In deze mooie streek leven veel gezinnen in grote armoede. Arthur wijst naar zijn huis: “Dit is onze woning, maar het is niet meer dan een vervallen ruimte zonder badkamer en voldoende verlichting. Ik heb het zelf, zo goed en zo kwaad als het ging, opgebouwd. We hebben slechts één kamer waar we kunnen leven, een behoorlijk vochtige ruimte.”

Financiële problemen

Oudste zoon Davit gaat graag naar school. Hij doet goed z’n best. Zijn favoriete vakken zijn rekenen en taal. Zodra het regent of erg koud is, kan het kereltje niet naar school. “Davit loopt op kapotte schoenen en als het regent krijgt hij koude en natte voeten. Hij moet dan wel thuisblijven.” Koryun mag binnenkort mee naar school, maar daarmee worden de financiële problemen voor Arthur en Anahit alleen maar groter. “We hebben dan schoolspullen voor twee kinderen nodig, maar ik kan dat onmogelijk betalen…”

Gezondheidsproblemen

En de kleine, vrolijke Tatul? Die is het zonnetje in huis. Behalve wanneer hij ziek is. “Omdat ons huis zo vochtig is, zijn de jongens vaak ziek. Bij Tatul is de koorts soms zo hoog dat hij in shock raakt.”
Ook Arthur en Anahit zelf hebben gezondheidsklachten. Zo heeft Arthur maag- en rugpijn en lijdt Anahit aan aangezichtspijnen.

Hulp nodig!

Familie Khatchatryan redt het niet zonder steun. Vanuit onze partnerorganisatie Diaconia ontvangen Arthur en Anahit regelmatig voedselpakketten en kleding. “Als we dat niet zouden krijgen, weet ik niet hoe we verder moeten. Deze hulp is echt onmisbaar!”

Maak verschil in het leven van familie Khachatryan

Armenië, een land waar steeds oorlog dreigt