Navigatie overslaan MENU

Juf Anni geeft handen en voeten
aan het Evangelie

Geplaatst op 10-12-2020 in Verhalen.

Direct doneren

De oorlog in Armenië laat diepe sporen na, sporen van ellende, van intens verdriet. Duizenden vluchtelingen zijn op weg naar een veilige plek, maar waarheen? Juf Anni is, gedreven door haar geloof in God, een rots in de branding voor kinderen die dagelijks op de dagopvang in Yerevan verblijven. Maar dat niet alleen. Ze heeft daar inmiddels een verblijfplek gecreëerd voor vluchtelingen. Een tijdelijke opvang waar ze krijgen wat ze zo heel hard nodig hebben: eten, drinken, een bad, medische zorg en gebed!

Juf Anni is de belichaming van het woord liefde. Aan alle kanten straalt ze uit wat in haar leeft. Kinderen zijn dan ook niet voor niets dol op haar en vertrouwen ‘hun’ juf Anni volkomen. “Ik werk nu negen jaar in dit dagopvangcentrum. Het is een oud en koud gebouw, gekregen van de overheid, maar met veel mankementen. De ruimtes die we gebruiken, hebben we zo gezellig mogelijk gemaakt. Kinderen vinden het gelukkig heel fijn om naar het dagopvangcentrum te komen. Ze krijgen een maaltijd, we helpen hen bij het huiswerk en we vertellen verhalen uit de Bijbel. De kinderen vertellen deze verhalen weer door aan hun familie en ze nemen de Bijbelse werkjes mee naar huis.”

God alleen helpt

Zelf weet Anni heel goed wat het is om zonder God te leven en Hem vervolgens te leren kennen. “Het gezin waarin ik opgroeide was arm. Mijn moeder werkte altijd en ik was veel op straat. Ik heb vaak verkeerde dingen gedaan, waar ik nu spijt van heb. Mijn moeder vond het gelukkig goed dat ik naar de kerk ging, omdat ik daar geholpen werd. Ik heb in de kerk de Heere Jezus leren kennen. God heeft mij in die moeilijke tijd geholpen en de juiste mensen op mijn weg geplaatst. Daarom wil ik nu heel graag kinderen helpen en in hen investeren. Het állerbelangrijkste is dat ze de liefde van God leren kennen. Dat verandert pas écht hun leven. Ik vertel soms ook wel aan hen hoe míjn leven vroeger was. Zodat ze weten dat er verandering mogelijk is, en dat het belangrijk is dat ze juiste keuzes maken.”

Nood onder vluchtelingen

De functie van het dagopvangcentrum is vanwege de oorlog en de grote stroom aan vluchtelingen inmiddels verbreed naar een tijdelijk opvangadres. Anni zet zich met hart en ziel in om zoveel mogelijk voorzieningen voor hen te realiseren. Echter, de mentale toestand van de vluchtelingen is slecht. Het gemis van hun huis, leefomgeving, familie en vrienden nekt hen. Anni: “We proberen veel met hen te praten, maar hun echte probleem kunnen we niet oplossen. Ook lopen we er tegenaan dat we ondanks elektrische heaters de ruimtes niet warm kunnen houden. Het gebouw is zeer slecht geïsoleerd.” Wilt u een bijdrage leveren om zo (nog) meer kinderen een plek van hoop te bieden?

Help je mee? Ondersteun deze winter een of meerdere kinderen!