Navigatie overslaan MENU

‘Ik bid tot God en zeg
dat ik wil sterven’

Geplaatst op 26-01-2022 in Verhalen.

Vica is ongelukkig; ze mist de dagen dat ze terecht kon bij opvangcentrum Nieuwe Hoop in Moldavië. Daar is zij nu te oud en groot voor. Gelukkig komt er een nieuw centrum waar ook zij terecht kan.

Van een vrolijk meisje is Vica veranderd in een somber meisje, sinds ze niet meer naar de dagopvang voor kinderen met een beperking kan. Door haar lichamelijke beperking brengt ze hele dagen door op de bank. Vica wil graag een blij kind zijn zoals andere kinderen. Vica: “Mama helpt zo goed als ze kan, ze wil me niet alleen laten. Daar voel ik me schuldig over.” Haar moeder maakt dagelijks de emotionele pijn van Vica mee. “Ze zegt steeds: mama, vergeef me.”

Bidden

Tot een paar jaar geleden was Vica gelukkig, omdat ze dagelijks werd opgehaald om naar centrum Nieuwe Hoop te gaan. Door haar leeftijd is er nu geen plek meer voor haar, waar Vica het moeilijk mee heeft. “Ik bid tot God en zeg dat ik wil sterven. En ik bid Jezus steeds dat ik in het centrum mag zijn.”

Spelen met anderen

Vica vond het fijn om met de kinderen te spelen en dingen te leren. In de toekomst is dit weer mogelijk, doordat er een groot gebouw is aangekocht. Deze moet helemaal worden gerenoveerd en ingericht, zodat er plek is voor de vele jongeren zoals Vica. Uw donatie helpt de renovatie, waardoor jongeren met een beperking zich weer kunnen ontwikkelen.

Kijk voor meer informatie op de website van EO-Metterdaad.

Moldavië, land gevangen in armoede