Navigatie overslaan MENU

Toewijding en passie leiden tot successen,
privé en zakelijk!

Geplaatst op 28-01-2021 in Verhalen.

Wat als je als kostwinner je baan verliest? Dat heeft enorme gevolgen. Niet alleen voor jezelf… maar zeker ook voor je vrouw en thuiswonende kinderen. Het overkwam Hyrmet Demushi (57 jaar) uit Albanië. Samen met zijn vrouw Raza, vier kinderen en zijn vader Musa woont hij in Valbona. “Mijn vader woont bij ons omdat hij medische hulp nodig heeft.” Hyrmet heeft als econoom altijd hard gewerkt. Naast deze functie werkte hij destijds ook nog in de landbouw. Reden: zijn kinderen de mogelijkheid geven om te studeren. Dat is gelukkig ook gebeurd. “We vormen een hecht gezin, nemen samen beslissingen en lossen onze problemen gezamenlijk op.”

Uitzichtloze situatie

Echter, sommige problemen zijn niet eenvoudig op te lossen. Hyrmet verloor zijn baan na de val van het communisme. “Onze financiële middelen waren ontoereikend en we zaten in de put. Niemand leek ons te kunnen helpen en zicht op verbetering was er niet.” Op dat moment kwam het gezin in aanraking met de medewerkers van een organisatie die startende ondernemers in het zadel helpt. Via hen konden zij een microkrediet aanvragen om hun grote droom te verwezenlijken: een gastenverblijf runnen.
“Sindsdien ervaren we licht in ons leven. Dankzij de financiële middelen kunnen wij ons project realiseren.”

Bouwen aan een nieuwe toekomst

Het gezin van Hyrmet is erg gemotiveerd om binnenkort het familiebedrijf te starten. Zo ontstaat er opnieuw de mogelijkheid om inkomsten voor het gezin te genereren.

Naast een gastenverblijf heeft de familie ook een kas en een kippenren. “Daar houden mijn vrouw en dochters zich vooral mee bezig. We willen een goed agritoeristisch model creëren. We verbouwen onze eigen biologische producten, die we vervolgens aan onze gasten serveren in ons gastenverblijf.”

Groei en ontwikkeling voor iedereen

Het gezin gaat er niet alleen financieel op vooruit. Ook op sociaal vlak zijn grote stappen gemaakt. “We nemen nu actief deel aan activiteiten die in het dorp worden georganiseerd. Mijn dochters houden van koken en ze helpen mee in het familiebedrijf. Mijn zoon werkt af en toe als lokale gids voor de toeristen die naar ons dorp komen. Wij geloven dat iedereen door hard werken en toewijding, maar ook met de nodige ondersteuning, echt een verschil kan maken in zijn of haar leven.”

Toekomst van hoop

Hyrmet en zijn gezin kijken ondanks de coronacrisis toch hoopvol naar de toekomst. “We zijn bereid om onze ervaringen te delen met de dorpsbewoners en praktische ondersteuning te geven aan degenen die dat nodig hebben. Ik geloof dat een sterke gemeenschap gebaseerd is op eerlijkheid, geloof in God, goede communicatie en een hechte vriendschap met elkaar. Een betere toekomst maak je samen!”

Help je mee? Laten we ook in 2021 sámen dienen!

Dromen van een gastenverblijf!