Navigatie overslaan MENU

Hij was gewenst door Antonina.
Een bijzonder kind.

Geplaatst op 17-12-2020 in Verhalen.

En zie, u zult zwanger worden en een Zoon baren en u zult Hem de Naam Jezus geven. (Lukas 1:31)

Hij was gewenst door Maria, ze verwachtte Hem; haar Verlosser. Echter, de buitenwereld was niet blij met Zijn komst. De groeiende haat resulteerde in Zijn kruisiging. Ruim 2000 jaar later werd in Straseni, Moldavië, een jongen geboren. Zijn moeder voelde, vanaf het moment dat ze wist dat ze zwanger was, dat ze een bijzonder kind zou krijgen. Geen predikant, wel iemand die door zijn aanwezigheid levens verandert. Het gaat over moeder Antonina en haar zoon Petru-Marius, geboren met het syndroom van Down.

“Mijn zwangerschap was een schok; dokters vertelden me eerder dat ik zou kunnen sterven bij een eventuele volgende zwangerschap. God dacht daar anders over. Hij legt een mens nooit teveel op. Ik hoorde een stem die zei: ‘Huil niet, dit kind is een bijzonder kind dat veel levens zal veranderen’. Nu Petru-Marius 18 jaar is kan ik niet anders dan dit in dankbaarheid beamen. God vroeg mij Hem te volgen.” Kinderen zoals Petru-Marius zijn in Moldavië niet gewenst: ouders schamen zich voor een gehandicapt kind. Daarom worden ze weggestopt, bijna 11.000 kinderen naar schatting.

Dagopvangcentrum voor kinderen met een beperking

Geïnspireerd door de komst van Petru-Marius begon Antonina Chirica in 2008 deze opvang. Inmiddels worden er vier dagen in de week kinderen opgevangen. “Ze krijgen hier eten, passend onderwijs en therapie. Dat is uniek in Moldavië. Ook horen ze Bijbelverhalen. Op deze manier vecht ik voor een land waar kinderen zoals Petru-Marius gelijke rechten hebben en kansen om te ontwikkelen. Nederland, bid voor ons!” Inmiddels is een lichte kentering zichtbaar en daarin heeft Charity Mission lokaal een belangrijke rol gespeeld.

Terug naar de komst van Jezus. Hij kwam voor zondaren, wereldwijd. Hij gebruikt mensen zoals Petru-Marius voor de uitbreiding van Zijn Koninkrijk. Maria wist dat, Antonina ook. Met Kerst komen er honderd kinderen bij Charity Mission. Ze horen daar wat echt Kerstfeest is!

Ken je iemand die worstelt met de (on)mogelijkheden die er zijn als het gaat om een kind met een beperking? Bemoedig hem of haar met gebed of een kaartje!