Navigatie overslaan MENU

Edmira: Powervrouw met ondernemersbloed

Geplaatst op 12-05-2021 in Verhalen.

Direct doneren

“Stop nooit met geloven! Stop nooit met werken!”, het zijn de lijfspreuken van de 51-jarige Edmira. Een powervrouw met ondernemersbloed in haar aderen. Ze deed jaren geleden mee aan een project van een van onze partnerorganisaties, waarbij ze als boerin werd gesteund en pootaardappelen kreeg om te verbouwen. Inmiddels runt ze haar eigen gastenverblijf ‘Guesthouse Demushi’ in Valbona, Albanië. “Ik zorg ervoor dat het mijn gasten aan niets ontbreekt. Zelfs de groenten die ik klaarmaak, zijn door mijzelf verbouwd. Zo zie je maar hoe je door klein te beginnen kunt uitgroeien tot een bedrijf met toekomst!”

De bedden zijn keurig opgemaakt, alles is schoon en ruikt fris. Het hele gastenverblijf ademt een prettige sfeer. Het is Edmira op het lijf geschreven. Ze lacht: “Het is inderdaad m’n lust en m’n leven. In de afgelopen jaren heb ik een goed inkomen verdiend met het werk in de landbouw. Mijn man Demush werkte toen al als gids voor toeristen en begeleidde hen bij wandelingen hier in de bergen, die ook wel de alpen van Albanië worden genoemd. We kwamen tot de conclusie dat toerisme toekomst heeft en zo ontstond het idee om een gastenverblijf te starten.”

Edmira kreeg een lening zodat haar huis verbouwd kon worden tot een gastenverblijf. Op die manier kon ze meer geld verdienen om haar gezin te onderhouden.

Bron van inspiratie

Edmira is gezegend met een grote dosis doorzettingsvermogen. Bovendien: de motivatie om haar ondernemerskwaliteiten te ontwikkelen was immens groot. “Ik probeer een inspirerend voorbeeld te zijn voor andere vrouwen in mijn omgeving. Ondernemen is niet alleen investeren in jezelf, maar ook in de gemeenschap. Dames die ook een eigen onderneming willen starten, zijn bij mij van harte welkom. Ik deel graag mijn ervaringen zodat we van elkaar kunnen leren.”

Klant is koning

Het gastenverblijf staat in een adembenemend mooie omgeving. Prachtige kamers, goede bedden en lekker biologisch eten. Dat zijn de ingrediënten van het succesvolle gastenverblijf van Edmira. “Samen met Demush zorg ik ervoor dat onze gasten niets tekort komen. We zijn ontzettend dankbaar dat we deze kans hebben gekregen. In het geloof dat God ons geeft waar we om vragen, wil ik ook tegen anderen zeggen: verlustig je in de Heere en Hij geeft je de verlangens van je hart!”

De werkloosheid in Albanië is groot, waardoor er armoede heerst. Dit resulteert in moedeloosheid en uitzichtloosheid bij de inwoners. Om deze uitzichtloosheid te doorbreken is het van belang dat mensen hun eigen inkomen kunnen verdienen. Daarom zijn er diverse projecten vanuit Kom over en help in Albanië, in samenwerking met (lokale) partnerorganisaties, waarbij (toekomstige) ondernemers de gelegenheid krijgen om zich te ontwikkelen. Dit kan door middel van vakopleidingen en trainingen, maar ook met een lening waarmee zij een eigen bedrijf kunnen starten. Zo wordt een uitzichtloze situatie een situatie van hoop en toekomst!

Bouw mee aan de toekomst van mensen in kwetsbare omstandigheden!

Inkomen als uitkomst!