Dramatisch. Zo kan je de eerste levensjaren van Illia gerust noemen. Hij wordt geboren in een gezin waarin zowel vader als moeder alcoholverslaafd is. Zijn ouders kijken nauwelijks naar hem om, druk als ze zijn met hun verslaving. Ook aan de aangeboren vergroeiing van Illia’s ruggengraat wordt geen aandacht besteed. Zijn zus, zij ziet wél dat er iets mis is met Illia. Maar ja, zij kan er niet voor zorgen dat haar broertje de juiste hulp krijgt…

Een traumatische ervaring

Wanneer Illia vijf jaar is, gebeurt er iets verschrikkelijks. Op een nacht overlijdt zijn moeder aan een hartstilstand terwijl Illia naast haar in hetzelfde bed slaapt. Als Illia ’s morgens wakker wordt, ontdekt hij dat zijn moeder niet meer ademt. Wat een schok! Het is een diep ingrijpende, traumatische ervaring voor deze vijfjarige jongen.

Nog meer ellende

Verdrietig genoeg stopt de ellende hier niet… Twee jaar later verdwijnt vader spoorloos. Hij laat z’n kinderen eenvoudigweg in de steek! Wat ís Illia verdrietig. Hij heeft nu alleen z’n zus nog en zijn oude oma. Zij probeert zo goed mogelijk voor haar kleinkinderen te zorgen. Maar ze is al negentig jaar en tot haar grote spijt lukt het haar niet. Illia komt in verschillende tehuizen terecht, maar nergens krijgt hij de hulp die hij nodig heeft.

Betere tijden

Maar dan komt Illia in gezinsvervangend tehuis My Family. En eindelijk breken er betere tijden voor hem aan. Hij ondergaat een rugoperatie, waardoor zijn beknelde organen weer de ruimte krijgen en goed kunnen functioneren. Maar er verandert meer. Voor het eerst in zijn leven woont Illia in een warme, liefdevolle gezinsomgeving. Hij krijgt aandacht, psychologische en pedagogische hulp en christelijk onderwijs. Hij bloeit helemaal op en de toekomst ziet hij met vertrouwen tegemoet. “Ik wil graag dokter worden, zodat ik andere mensen kan helpen.”

Uw steun verandert het leven van kinderen en gezinnen