Vergeet de oorlogslachtoffers in Oekraïne niet!

Projectnummer: 21360

“De wereld lijkt vergeten te zijn dat er in ons land, nog steeds, een oorlog gaande is.” En dat terwijl de impact van de oorlog elke dag gevoeld wordt.
De toekomst van Oekraïne ziet er somber uit. “We zien geen toekomst, geen verbetering, het is één dikke mist waarin we ons bevinden.”
Kerken en christelijke hulpverleningsorganisaties proberen zoveel mogelijk hulp te verlenen.

Iedere dag is de oorlog nog voelbaar

Kapotgeschoten huizen, straten die moeilijk begaanbaar zijn, pensioenen die nauwelijks betaald worden: de oorlog is in het oosten van Oekraïne nog iedere dag voelbaar.

Hulp is er nauwelijks. En het wordt steeds lastiger om toegang te krijgen tot dit oorlogsgebied. Toch lukt het onze partnerorganisatie nog steeds om het land binnen te komen. De helpende hand die onze partners bieden, wordt met gróte dankbaarheid ontvangen.

Bijvoorbeeld door Nataly. Ze is 40 jaar oud en heeft vier kinderen. Natalya’s man is omgekomen tijdens de oorlog. Het huis waar ze noodgedwongen moest gaan wonen, was nauwelijks bewoonbaar. Inmiddels zijn er een toilet, douche en keuken geplaatst.

Vergeet u Oekraïne niet?
Talloze ouderen en gezinnen ervaren nog dagelijks de gevolgen van de oorlog. Met uw steun kunnen deze mensen hun leven weer (enigszins) op de rit krijgen. Helpt u mee?