De zegen van een pleeggezin voor Romina

Projectnummer: 50096

Het leven van Romina was een aaneenschakeling van verdriet. Verslaafde ouders, vader die overleed en moeder die haar kinderen in de steek liet. Tóch is Romina nu een gelukkige jonge vrouw. Ze vertelt.

In een weeshuis geplaatst

“De jaren dat ik kind was, waren moeilijk. Mijn ouders waren alcoholverslaafd, ze maakten veel ruzie en soms sloegen ze ons. Met m’n broers liep ik vaak weg en sliepen we zomaar ergens buiten waar we een plek konden vinden. Als we thuis sliepen, gingen we de meeste keren met een lege maag naar bed. Ik wist werkelijk niet hoe een normaal gezin eruit zag.
Toen overleed mijn vader. Moeder verliet ons en liet mij en mijn broers alleen achter. De sociaal werker van het dorp plaatste ons daarom in een weeshuis. In de zomer ging het weeshuis echter dicht in verband met de vakantie en wij konden nergens naar toe…”

Dagelijkse zegeningen

“Gelukkig kwam er op dat moment een gezin bij wie we de vakantie konden doorbrengen. Het was een christelijk gezin en ik was verbaasd of de rust en vrede en liefde die ik zag en voelde.
Na de vakantie ging ik terug naar het weeshuis. Maar… het gezin besloot mij en mijn broers te adopteren. Er waren talloze problemen om de documenten in te dienen, maar God zorgde ervoor dat het uiteindelijk goed is gekomen. Na een paar jaar in het weeshuis gewoond te hebben, kwamen m’n broers en ik definitief in dit prachtige gezin. Zó’n familie: dat was iets wat ik m’n hele leven al graag wilde.
Ik ben tot geloof gekomen, heb Jezus in mijn hart en leven ontvangen en ben gedoopt. In 2016 ben ik getrouwd. God heeft me gezegend met een prachtige man. Ik ben erg gelukkig. Elke dag dank ik God voor Zijn plan dat Hij met mij had. Hij gaf mij een familie die voor me zorgde en gaf en geeft me dagelijkse zegeningen.”