De waarde van de gaarkeuken

Projectnummer: 61002

Als je als vader voor je gezin wilt zorgen maar je kunt dat niet meer omdat je een handicap hebt, is dat moeilijk. Voor deze gezinnen is de gaarkeuken een uitkomst. Zij kunnen hier terecht voor hun dagelijkse levensbehoeften.

Een val van 12 meter naar beneden

Vartan uit Armenië vertelt. “Ik heb een vader, moeder, twee zussen en een broertje. Drie jaar geleden heeft mijn vader een ongeluk gehad. Hij viel van 12 meter hoogte naar beneden. Zijn rug raakte daardoor ernstig beschadigd, en hij kon niet meer werken.
Vanaf die dag hebben we het moeilijk. Mijn moeder heeft een baan gezocht, en die ook gevonden, maar het salaris is heel laag.

Als ik later groot ben…

Er zijn dagen dat we erge honger hebben. Wat ik nooit meer vergeet, is de verjaardag van mijn zusje. We wilden cake kopen om haar verjaardag te vieren. Mijn moeder vroeg geld aan andere mensen, maar niemand wilde iets geven. Daardoor konden we geen cake  kopen. Mijn zusje moest huilen en ging naar bed. Toen ze wakker werd, vertelde ze dat ze in haar droom cake had gegeten.
Mijn vader vindt het erg moeilijk dat hij niet kan werken. Als de broeders en zusters van de gaarkeuken ons bezoeken en ze de moeilijke omstandigheden zien in ons huis, helpen ze ons door eten te geven. Ik zou niet weten hoe we zonder het voedsel van de gaarkeuken zouden kunnen overleven.
Als ik groot ben en kan gaan werken, wil ik ook arme gezinnen helpen.”