Denk je de volgende situatie eens in. Vader en moeder wonen met drie kinderen in een flat van 50 m2. Vader heeft een baan en moeder zorgt voor het huishouden en de kinderen. Elke maand ontvangt dit gezin een salaris van € 95. Maar de kosten zijn (minstens) € 265. Wat doe je dan? Dat is de vraag die Familie Cheremkha uit Oekraïne elke maand stelt.

Deze familie staat symbool voor de verhalen die ons bereiken vanuit Oekraïne. De oorlog laat diepe sporen na, het geld is minder waard dan ooit en de dagelijkse levensbehoeften worden steeds duurder. Het huishoudboekje van familie Cheremka laat zien dat het elke maand letterlijk overleven is. Het gezin moet dagelijks de keuze maken wat ze met hun inkomen doen: kopen ze boodschappen voor de maaltijd, medicijnen voor moeder die ziek is of hout voor de kachel?

Ook dit nieuwe jaar weten we ons van harte geroepen om kwetsbare en arme gezinnen in Oekraïne te helpen. Dat doen we in meer dan dertig verschillende projecten. Doet u mee?

Het huishoudboekje van familie Cheremka

Help een oudere
Voor € 30 kan een oudere een maand lang de gaarkeuken bezoeken.

Help een kind met een beperking
Voor € 40 helpt u een kind met een handicap twee maanden lang met medicijnen, luiers en therapie, en krijgt de moeder begeleiding.

Help een gezin
Voor € 80 ondersteunt u een gezin twee maanden met boodschappen, verwarming, schoolspullen voor kinderen en medische zorg, en daarbij begeleiding van de ouders.

Steun onze projecten in Oekraïne en help arme gezinnen, ouderen of kinderen met een beperking.