11 juli 2018

Vroeg uit bed en een blij jongetje – Jongerenreis Armenië dag 5

`s Ochtends begonnen we de dag wat eerder dan de rest van de week, want we zaten om 08.00 uur al aan het ontbijt. Daarna hebben we Maria Ghoris, een Nederlandse vrouw die daar woont, opgehaald op het Public Square. We hebben met haar allerlei projecten bezocht van Kom over en help en projecten die zij zelf ondersteund.

We gingen eerst naar het dorpje Masis, deze stad is vernoemd naar de berg waar deze stad op ligt. Daar hebben we een tehuis voor gehandicapte kinderen bezocht. We kregen een rondleiding en hebben ook kennisgemaakt met Benjamin. Daarna gingen we naar een basisschool zonder toiletten. Daar kregen we ook een rondleiding en kregen we te zien hoe het er aan toe ging op die school. We kregen daar ook iets te eten en te drinken.

Daarna zijn we met de mensen van die school naar een Apostolische kerk geweest. Iedereen heeft daar een gebed gedaan. Vervolgens zijn we naar een naar een arm gezin geweest waar een gehandicapt jongetje woont. Dit jongetje gaat binnenkort ook naar het tehuis voor gehandicapte kinderen, waar wij eerder die dag al zijn geweest. Vervolgens zijn we naar een voorschoolse opvang geweest voor kleine kinderen tot en met drie jaar. Rond de tijd dat wij hier op bezoek waren, lagen de kinderen op bed, dus we moesten heel stil zijn en zijn.
Na dat we hier zijn geweest gingen we naar een BBQ restaurant waar we een gezellige maaltijd hebben gehad. Tijdens de gezellige maaltijd hebben we de dag nog eens besproken en hebben we het nog over de projecten gehad. Doordat het programma iets uitgelopen was, konden we één van de projecten niet bezoeken.

Begin van de avond hadden we ook nog een maaltijd bij ons verblijf, maar na de uitgebreide lunch die we eerder hadden, had niemand meer echt honger dus hebben we de planning van de volgende dag vast doorgenomen. De hadden we vrije tijd en hebben we vooral spelletjes gedaan.

Vandaag was een mooie dag, waarbij we heel veel gezien en meegemaakt hebben. We hebben vandaag weer mogen ervaren dat de mensen in Armenië ontzettend gastvrij zijn en er alles aan doen om ons een verwelkomend gevoel te geven. Ook vonden we het mooi om te zien dat het gehandicapte jongetje heel erg blij was met ons bezoek en met de cadeautjes die we voor hem mee hadden gebracht.

Kortom, het was een hele mooie ervaring.

Zomers warm op de zomerkampen
Jongerenreis Armenië dag 4