25 mei 2019

Tatyana verloor de moed om te leven

Het kán zo mooi zijn: trouwen en vervolgens moeder worden van een zoon en dochter. Tatyana krijgt in haar huwelijk echter ook heel ándere dingen: een man die drinkt, altijd ruzie maakt, agressief is en haar mishandelt. Kan dát ooit goedkomen?

Als de nood het hoogst is…

De Oekraïense Tatyana is 21 jaar als ze trouwt. Ze is geweldig blij met de twee kinderen die ze krijgt: Daniel en Elizabeth. Maar het leven met haar man wordt jaar na jaar moeilijker als hij aan de drank raakt. Hij wordt agressief en mishandelt haar zodanig, dat ze soms nauwelijks uit bed kan komen.

Het is voor Tatyana onmogelijk om langer bij haar man te wonen. Samen met haar kinderen vlucht ze naar haar moeder. Maar, wat een toevluchtsoord leek, wordt een nachtmerrie. Haar jongste broer die nog thuis woont, is eveneens verslaafd aan de drank en mishandelt haar. “Het is onbeschrijfelijk wat er nu gebeurt. En voor mijn kinderen is dit nog het allerergste. Ik wil niet dat ze steeds zien dat ik geslagen wordt en in tranen ben”, vertelt Tatyana.

Financieel gezien heeft Tatyana het ook erg moeilijk. De uitkering die ze krijgt is veel te klein om van rond te komen. En dat opgeteld bij alle moeilijkheden heeft Tatyana niet meer de moed om te leven.

…is de redding nabij!

Op het meest donkere moment ontmoet Tatyana mensen die haar het beste advies ooit geven, namelijk om contact op te nemen met ‘House of Mercy’. “Gelukkig, God bestaat!”, zegt ze als ze terugblikt op deze ontmoeting.

Samen met haar twee kinderen krijgt Tatyana een plek in dit moeder-en-kindcentrum. De liefde en warmte die ze hier ontvangen, ervaart Tatyana als een grote zegen. Ze krijgt tijd en ruimte om te leren om een goede moeder te zijn, werk te vinden en verantwoordelijkheid te dragen. Binnenkort zal ze, samen met haar kinderen, op zoek gaan naar woonruimte.

Het leven van Tatyana is veranderd, en ze is gelukkig. Kijk maar naar haar ogen!