31 oktober 2017

Soms is het sprookje van de boze stiefmoeder realiteit

Abida – woont in Georgië - is een jaar of 14 of 15. Niemand weet haar precieze leeftijd, ook zijzelf niet. Abida’s moeder is overleden toen Abida nog maar een klein meisje was. Het duurt niet heel lang of de stiefmoeder komt in beeld…

Na het overlijden van haar moeder bleef Abida blijft achter, samen met haar vader en broertjes en zusjes. Haar vader is al snel hertrouwd. Een paar jaar later is hij ook gestorven.
Abida heeft geen plek waar ze naar toe kan, en blijft bij haar stiefmoeder wonen. Ze helpt haar in de zorg voor de kinderen.

Woedeaanvallen en een knuffel

Maar… er komt een dag dat Abida moet gaan bedelen van haar stiefmoeder en andere familieleden. De hele dag tot in de avond brengt Abida op straat door. Ze ontmoet dronken mensen en criminelen. Abida moet zich vaak verdedigen en ze wordt hard. Regelmatig heeft ze last van intense woedeaanvallen.
Abida heeft ook een andere kant. Die laat ze zien in de dagopvang voor straatkinderen waar ze komt. Het is een lieve meid. Ze is erg gesteld op de leerkrachten en  de andere kinderen, bidt altijd voor hen en geeft ze graag een knuffel. In de dagopvang leert Abida hoe ze moet schrijven, ze leert het Georgische en Russische alfabet, en hoe ze moet tellen. Ze hoort over Jezus en luistert graag naar de verhalen uit de Bijbel.

Een droom

Net zoals elk meisje heeft Abida een droom. Ze wil kapper worden. Ze probeert allerlei dingen bij zichzelf uit. De ene keer komt ze met gekleurd haar naar de dagopvang en de andere keer met wilde krullen. Of haar droom ooit uit zal komen? We hopen het intens!

Bekijk al onze projecten op de interactieve kaart