31 mei 2017

Samuel kan inmiddels zitten

Hij is de tiende in het rijtje: Samuel Nikita uit Moldavië. Samuel wordt geboren met het syndroom van Down. Zijn ouders weten niet goed wat hun kind heeft en hoe ze hem kunnen helpen. Ze geven hem eten en zorgen voor hem, en denken dat dat voldoende is. Samuel ligt daarom de hele dag en reageert vrijwel nergens op.
Tot afgelopen zomer…

Samuel en zijn moeder zijn uitgenodigd voor het zomerkamp voor kinderen met een beperking, dat onze partnerorganisatie Charity Mission jaarlijks organiseert. En dat is één grote zegen voor hen. Samuels moeder leert hoe ze Samuel kan helpen om zich te ontwikkelen. En samen met Antonina van Charity Mission spreekt ze af dat Samuel naar de dagopvang kan.

Samuel krijgt daar fysiotherapie en een speciaal programma. En… hij gaat zienderogen vooruit. Samuel leert zitten en kijkt met grote ogen om zich heen. Hij wil alles in zich opnemen, alles zien en nieuwe dingen leren kennen. Samuel leert dingen te herkennen, kent verschillende kleuren en weet wat een koe en paard is.

Samuel is een waardevol kind met tal van mogelijkheden. Moeder Ana-Maria is o zo blij als ze ziet hoe haar jongste zoon zich ontwikkeld.

Steun de voorjaarscampagne!
De dagopvang gaf Samuel letterlijk nieuwe hoop. Voor €30 kan een kind met een beperking een week lang naar de dagopvang.