Navigatie overslaan MENU

Opnieuw meer inkomsten:
‘Werk volop relevant’

Geplaatst op 20-05-2022 in Nieuws.

Kom over en help zag in 2021 opnieuw de inkomsten toenemen. Gerben Heldoorn, directeur: “We mochten het jaar afsluiten met het hoogste bedrag aan baten in de geschiedenis: maar liefst ruim 2,8 miljoen euro.” Deze groei is voornamelijk te danken aan de betrokkenheid en giften van donateurs en bedrijven.

2021 was opnieuw een jaar dat in het teken stond van de coronapandemie. Heldoorn: “Daardoor hebben er maar twee fysieke werkbezoeken naar Oost-Europa plaatsgevonden. Anderzijds is gebleken dat we met elkaar in korte tijd vertrouwd raakten met de digitale ontmoetingen. Deze werden door onze partners in Oost-Europa dan ook als bemoedigend en constructief ervaren. Dat is natuurlijk fijn, al zal een digitale ontmoeting nooit een live-bezoek evenaren.”

Versterking in kwaliteit

Heldoorn kijkt dankbaar terug op het afgelopen jaar: “Hoewel het coronavirus diepe sporen achterliet en onze mogelijkheden beperkt waren, hebben we meer dan 57.000 mensen geholpen. Dit hebben we gedaan vanuit onze kernwaarden; toegewijd, ondernemend en verbindend. Met als doel om mensen te helpen in de ontwikkeling naar zelfredzaamheid. Verder investeren we voortdurend in de versterking van de kwaliteit en de manier van werken van de partnerorganisaties, om zo de impact van de hulp te vergroten.”

Bijzondere resultaten

De ruim 2,8 miljoen euro werd in samenwerking met 27 partnerorganisaties besteed aan 65 projecten. Meer dan 51.000 kinderen, jongeren en volwassenen ontvingen educatie om op die manier een basis te leggen voor een zelfstandige toekomst. Ongeveer 4.000 mensen werden geholpen met werk en inkomen en ruim 2.400 mensen ontvingen maatschappelijke zorg.

Toekomst

De toekomst is onzeker. Vooral vanwege de nog altijd voortdurende oorlog in Oekraïne. Heldoorn: “Deze oorlog heeft ons laten zien hoe belangrijk een sterk partnernetwerk is. We konden snel hulp bieden in deze crisis.” Ook de consequenties van deze oorlog voor de andere landen zijn onzeker.
De samenwerking met onze partners en Nederlandse organisaties is van groot belang voor de toekomst. “Op die manier kunnen we kwalitatief goede hulp blijven geven, met impact! Dat kan dankzij het gebed en de financiële steun van onze betrokken achterban. Beiden zijn blijvend nodig want het werk van Kom over en help zal de komende tijd volop relevant blijven.”

Bekijk het jaarverslag 2021