20 juli 2019

Op naar huis! Xperiencereis dag 7

Om 4 uur gingen de wekkers af en was het tijd om op te staan. De laatste dingen werden ingepakt en om half 5 gingen we ontbijten. Na het ontbijt werd de bus ingepakt en om 5 uur reden we weg van het kamp. Na 3 uur rijden hadden we een korte stop en daarna moesten we nog 3 uur rijden naar Kiev Airport.

Rond half 11 kwamen we daar aan en brachten onze koffers alvast weg. Toen we dat gedaan hadden gingen we nog even een groepsfoto maken met Sergey (de chauffeur), Nazar (tolk) en Sasha (de broer van de tolk). Toen was het tijd om afscheid te nemen van hen. We bedankte hen en het was wel even lastig om afscheid van hen te nemen. De hele week zijn ze bij ons geweest en hebben we veel meegemaakt met elkaar.

Toch was het tijd om in te checken. Na het inchecken hadden we nog 2 uur voordat we konden boarden. In die tijd gingen we wat eten, wat rondkijken en gezellig met elkaar de tijd doorkomen. Om één uur konden we boarden en om half twee vertrokken we richting Vienna. Daar kwamen we rond 3 uur (Nederlandse tijd) aan. Het duurde even voordat we konden landen doordat het slecht weer was. We hebben toen een paar rondjes gevlogen en via de andere kant zijn we geland. Om half 6 ging de volgende vlucht richting Amsterdam. We hadden daartussen dus ook nog aardig wat tijd om even rond te kijken. Het vliegtuig richting Amsterdam had een kwartiertje vertraging maar ondanks dat hebben we ons aardig vermaakt met elkaar.

We vlogen rond half 6 terug naar Nederland en waren daar rond half 8. Voordat we onze koffers op gingen halen, hebben we nog de laatste groepsfoto gemaakt en hebben we de reis met elkaar afgesloten met gebed. Na het gebed gingen we onze koffers halen en werden we opgewacht door familie. Het was een super en toffe reis. We’ll never forget this trip!

Nelleke van den Berg

Lees alle blogs van de Xperiencereis