Navigatie overslaan MENU

Ook in Oekraïne klinkt
‘Een toekomst vol van hoop’

Geplaatst op 30-06-2023 in Nieuws.

Doneren

De oorlog in Oekraïne houdt de wereld inmiddels bijna anderhalf jaar in z’n greep. Miljoenen mensen zijn gevlucht. Sommigen naar het buitenland, anderen zijn in Oekraïne gebleven maar zochten in een ander deel van het land een veilig onderkomen. Angst, verdriet om slachtoffers en onzekerheid spelen de hoofdrol in het leven van ouderen, volwassenen en kinderen. Hoe ziet mijn toekomst eruit?

Medewerkers van Kom over en help bezochten onlangs drie kinderen in Oekraïne. Ze spraken met hen over de vraag hoe zij de oorlog ervaren, maar ook over de gevolgen ervan. Zo vinden Sasha en Pasha, de 9-jarige tweeling die uit Marioepol moest vluchten, het niet leuk op de nieuwe school in het westen van Oekraïne. Pasha: “Sasha stottert door alles wat we hebben meegemaakt. De kinderen in de klas plagen hem daarmee…”

De 8-jarige Artem is een trouwe bezoeker van het dagopvangcentrum. Samen met zijn oma en zusje bezoekt hij wekelijks de kerkdienst en de kinderclub. Zijn oprechte vertrouwen op God is een voorbeeld voor velen.

Ook in een land waar oorlog is, heeft God het laatste woord. En daarom is er een toekomst vol van hoop. Sela heeft toestemming gegeven om het lied in het Oekraïens te vertalen. “Wij vinden het heel mooi en bijzonder dat dit prachtige lied zijn weg vindt in een land waar oorlog is.”

Ontmoet de drie jongens in deze video. Daarbij kunt u ook genieten van het kerkkoor uit Oekraïne dat ‘Een toekomst vol van hoop’ ten gehore brengt.

Bekijk het online ontmoetingsmoment