20 december 2017

“Later als ik groot ben, dan…”

Jongens kunnen zo hun dromen hebben wat ze willen worden. Piloot of marinier. Vartan uit Armenië weet ook wat hij wil worden. “Ik wil arme gezinnen helpen.” Hij vertelt waarom.

“Ik heb een vader, moeder, twee zussen en een broertje. Drie jaar geleden heeft mijn vader een ongeluk gehad. Hij viel van 12 meter hoogte naar beneden. Zijn rug raakte daardoor ernstig beschadigd, en hij kon niet meer werken.
Vanaf die dag hebben we het moeilijk. Mijn moeder heeft een baan gezocht, en die ook gevonden, maar het salaris is heel laag.

Er zijn dagen dat we erge honger hebben. Wat ik nooit meer vergeet, is de verjaardag van mijn zusje. We wilden cake kopen om haar verjaardag te vieren. Mijn moeder vroeg geld aan andere mensen, maar niemand wilde iets geven. Daardoor konden we geen cake  kopen. Mijn zusje moest huilen en ging naar bed. Toen ze wakker werd, vertelde ze dat ze in haar droom cake had gegeten.
Mijn vader vindt het erg moeilijk dat hij niet kan werken. Als de broeders en zusters van de gaarkeuken ons bezoeken en ze de moeilijke omstandigheden zien in ons huis, helpen ze ons door eten te geven. Ik zou niet weten hoe we zonder het voedsel van de gaarkeuken zouden kunnen overleven.
Als ik groot ben en kan gaan werken, wil ik ook arme gezinnen helpen.”

Bekijk al onze projecten op de interactieve kaart