19 april 2019

Kom over en help start campagne voor kinderen met beperking

Kom over en help organiseert de campagne ‘Gewoon samen’ voor kinderen met een beperking. Hiermee wil zij 1600 kinderen helpen.

In landen als Moldavië, Oekraïne en Albanië mogen kinderen met een beperking er niet zijn. Er rust een taboe op en dokters adviseren deze kinderen te laten aborteren of ze af te staan aan een staatstehuis. Er is geen professionele zorg en de overheid ondersteunt deze gezinnen maar zeer minimaal.
Petru Chirica, predikant in Moldavië en oprichter en leider van Chariy Mission, een organisatie die zich inzet voor kinderen met een beperking: “Het krijgen van een kind met een handicap werd als een vloek van God gezien. En die cultuur heerst helaas nog steeds.”

Met deze campagne wil Kom over en help 1600 kinderen met een beperking helpen. Kinderen kunnen naar een dagopvangcentrum waar ze individuele en groepstherapie krijgen. Ouders worden geholpen met medicijnen en andere benodigdheden voor hun kind. Ook kunnen ouders groepsgesprekken volgen, waarin ze, mede vanuit de Bijbel, bemoedigd worden om voor hun kind te zorgen. Daarnaast kunnen kinderen in de zomer deelnemen aan een kinderkamp, waardoor zij uit hun isolement worden gehaald.

Alles lezen over de campagne 'Gewoon samen'