Navigatie overslaan MENU

Hulp aan Oekraïense vluchtelingen,
daar en hier

Geplaatst op 11-03-2022 in Nieuws.

Miljoenen inwoners van Oekraïne hebben huis, haard en familie verlaten en zijn gevlucht. Een deel heeft een plek gevonden in het eigen land, een veel grotere groep is de grenzen met buurlanden overgestoken. Kom over en help geeft noodhulp aan vluchtelingen in Oekraïne en haar buurland Moldavië. In deze landen zijn we al heel lang actief en hebben we een uitgebreid en betrouwbaar partnernetwerk. Deze partners zijn nu met hart en ziel bezig om lokaal vluchtelingen te helpen met voedsel, onderdak en traumazorg.

Kunnen wij iets betekenen?

Kom over en help ondersteunt haar Oekraïense en Moldavische partners. Niet met goederen maar met geld. Dat is een bewuste keuze: via lokale partners zijn goederen veel sneller ter plaatse, voordeliger aan te schaffen en met de huidige brandstofprijzen is transport erg kostbaar. Bovendien weten onze partners precies wat ze nodig hebben en die behoeften veranderen soms per dag. Ze vragen ons om twee dingen: gebed en geld.

Inmiddels zijn er ook meer dan 8.000 vluchtelingen in Nederland aangekomen en de verwachting is dat dit er wellicht 50.000 worden. Kom over en help richt zich zoals gezegd volledig op ondersteuning van de lokale partners in Oekraïne en Moldavië, maar krijgt ook veel vragen over vluchtelingen in Nederland. De meest gestelde vraag is: kunnen wij iets betekenen voor de vluchtelingen? Dat kan en we verwijzen graag door naar organisaties die daarin gespecialiseerd zijn, zoals Stichting Gave.

Meer informatie en advies